Cuixa de cabrit al forn

El cabrit té un gust semblant al xai, potser una mica més potent, però jo trobo que és més tendre encara. Fes-lo al forn, ja veuràs que no costa gens de fer perquè la feina la fa el forn i, apa, quin dinar de diumenge més bo que faràs!




La història d'avui:

Vé decidida a trobar-me. Diu bon dia en castellà i intenta continuar la frase que portava estudiada però no se'n surt. Fa una estona que la sentia discutir amb el seu marit en francès, així que li facilito les coses. Es queda sorpresa que parli la seva llengua, diu, perquè a tot arreu tothom només sap l'anglès i ella no en sap gens. Acaba d'arribar al veïnat i vé a presentar-se. Em parla de la pluja i el cel gris del seu país en comparació amb el cel blau que tenim aquí. Ep, també ens plou de tant en tant, eh?, li contesto. Tant se val, està convençuda que això és el paradís. No la vull pas desenganyar el primer dia...




I la recepta:

La cuixa de cabrit té un preu per quilo una mica més car que el xai però pesa una mica menys, amb la qual cosa al final el que has de pagar s'equilibra. Tampoc no és un tall que es mengi cada dia, oi?

Amb una cuixa de cabrit en podeu menjar dos fins a quedar ben tips, només amb una amanida de poma i nous davant, o en podeu menjar quatre si fas un primer plat més consistent, com ara unes barques de carbassó farcit amb formatge i olives negres, que és molt ràpid de fer.

Ah, i demana a la carnisseria que t'hi donin tres cops de tallant i així te'n quedaran quatre racions.


Necessitaràs:

1 cuixa de cabrit
1 ceba
2 grans d'all
1 tomàquet madur petit
Sal, pebre negre, pebre vermell i orenga
Una fulla de llorer
Un branquilló de romaní (opcional)
Un gotet de vi blanc o de vi ranci
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Ves escalfant el forn a 200º, escalfor dalt i baix sense turbo, que així avançaràs feina.
  • Renta bé el tomàquet i talla la ceba a quarts.


  • Ara posa sal, pebre negre, pebre vermell i orenga a totes dues cares de la cuixa de cabrit.
  • I ho col·loques en una safata de forn amb l'oli, la fulla de llorer, el tomàquet sencer, dos grans d'all sense pelar i els quarts de ceba. És a dir, tot dins de la safata excepte el romaní i el vi!
  • Quan el forn arribi als 200º, posa la safata dins, a mitja alçada durant 30 minuts. Ei, però no te'n vagis a donar una volta amb la bici, eh? Ho has d'anar vigilant. No has de fer-hi res, però ho has de vigilar per si hi haguéssis posat poc oli i s'enganxés.



    • Passats els 30 minuts, hauràs de girar la cuixa, preferentment sense cremar-te. La part de la cuixa que era a dalt la poses a baix. Val, ja sé que m'havies entès... Veus com ja ha anat agafant una mica de color? 


    • Aprofita per afegir-hi el vi i el branquilló de romaní, si en tenies, i ho tornes a posar el forn. Necessitarà un mínim de 15 minuts més de cocció. Ei, segons el grossa que sigui la cuixa potser en lloc de 15 minuts en seran 30. 
    • Per anar sobre segur, passats aquests 15 minuts, punxa la carn per la part més gruixuda amb un escuradents. Si surt mullat, necessita uns minuts més de forn. Si surt sec, la cuixa de cabrit ja és cuita.
    I ja està fet! Fàcil, eh?



    • Has de servir el cabrit al forn ben calentet!



    Un altre dia pots fer:









    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada