Salmó a la taronja

Salmó, suc de taronja, all i julivert... No et vénen ganes de menjar-ne? Doncs és facilíssim de fer!





La història d'avui:

Acaba de fer tres anys, és el més alt de la classe i segueix sent-ne el més xerraire. L'àvia diu que això de xerraire deu venir de família perquè ella també xerra molt...! Parlen per videoconferència, avui una estoneta més perquè el nen va amb el cotxe dels pares i no es pot escapar a jugar. Quan fa trenta segons que han penjat, torna a sonar el mòbil. És que s'ha descuidat de dir-te una cosa important: "Àvia, no xoquis amb el teu cotxe contra les roques", diu amb to preocupat...  Roques? Quines roques?




I la recepta:

El salmó, com altres peixos, ja saps que és preferible congelar-lo durant 48 hores abans de consumir-lo per evitar problemes amb l'anisakis. Per tant, pots decidir comprar-lo fresc i congelar-lo tu o bé comprar-ne de congelat.


Necessitaràs per a 2 persones:

2 filets de salmó d'uns 150 gr. cadascun
1 gra d'all + julivert
2-3 taronges 
oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre vermell
Optatiu: una llimona petita



 
Per començar:
  • El primer que has de fer és preparar l'adob, que és l'única cosa que hauràs de preparar per fer el salmó a la taronja. Només has de trinxar l'all i el julivert, tot ben menudet. La resta no et donarà feina. 


  • I fes suc de taronja fins a obtenir-ne 200 ml. Amb una taronja grossa i sucosa o dues de mitjanes n'hi ha prou.


  • Ara barreja el suc de taronja amb el trinxat d'all i julivert, un pessic de sal i un pessic petit de pebre vermell. Ho pots remenar amb una cullera fins que tot s'integri però, si tens un pot amb tapa, ho poses tot dins, ho sacseges una mica i ja tens fet l'adob!


  • Col·loca el salmó en una safata, el cobreixes amb l'adob i ho poses a la nevera a macerar durant 15-20 minuts.




Per acabar:
  • Renta bé una taronja mentre escalfes oli en una paella. Quan l'oli sigui calent, posa-hi 4 rodanxes primes de taronja i els filets de salmó al damunt, amb un pessic de sal. Ei, no llencis el suc de l'adob, que el necessitaràs d'aquí a un moment!
  • Foc baix i paella destapada. Trigarà uns 3-4 minuts a fer-se. 


  • Ara gira els filets de cap per avall, amb la taronja inclosa. Que es cogui durant mig minut, més o menys, i hi aboques al damunt tot el suc de l'adob.


  • Que faci xup-xup durant 4-5 minuts més a foc baix, paella tapada, i ja està fet!



Truc:
  • Si les taronges són molt dolces i tu vols que es destaqui més el gust àcid, afegeix el suc d'una llimona al suc de l'adob que has preparat.
  • Els plats de peix sempre és millor preparar-los poc abans de ser menjats. Ja has vist que fer el salmó a la taronja és cosa de poca estona, així que el pots fer a l'últim moment.

Un altre dia pots fer:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada