Crema de fonoll, poma i iogurt

Avui recepta d'aquelles de fer salut! Poma, iogurt i fonoll, que moltes vegades no sabem com utilitzar aquest bulb tan sà que ens ajuda a fer la digestió.




La història d'avui:

No aconsegueix parlar amb el seu fill. Fa dues hores que el truca per felicitar-lo sense èxit. Només sent la veueta automàtica del mòbil que li diu que està fora de cobertura. Fins ara estava tranquil·la i ho anava intentant pensant que potser avui plegava tard de treballar, però ara només falten tres minuts per l'hora del naixement. La seva parella tampoc no contesta al mòbil. Ara ja comença a patir...




I la recepta:

Quan compris el fonoll, mira que es vegi brillant i que les fulletes no estiguin pansides. Així t'assegures que sigui ben fresc.


Necessitaràs per a 4 persones:

2 bulbs de fonoll

2 pomes 

1 porro

1 iogurt natural

Sal i pebre negre

Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Renta molt bé el fonoll i talla'n el bulb en mitges llunes. També pots aprofitar-ne un bocinet de la tija.


  • Pela la poma i talla-la a daus mal tallats, sense patir-hi massa.


  • Ara renta i talla a rodanxes primes la part blanca i la part verd claret del porro. I les poses en una paella amb oli calentó. Foc mig-baix.

 
  • Ho remenes i de seguida hi afegeixes els daus de poma i les mitges llunes de fonoll. Foc mig-baix i paella tapada.


  • De tant en tant ho remenes, vigilant que no es cremi. Ja veuràs que tot es va tornant tovet. Quan ho vegis com a la foto, hi afegeixes un pessic de sal i una mica de pebre negre, ho remenes i ho deixes un parell de minuts més al foc.



Per acabar:
  • Ja només et falta triturar tot el contingut de la paella, amb el suquet i tot, junt amb el iogurt. Tasta-ho i, si convé hi afegeixes la sal i el pebre necessari perquè estigui al teu gust.


  • I ja està! La crema de fonoll, poma i iogurt potser és més bona calenteta que freda, així que no la deixis refredar, eh? I si te la vols menjar freda, ha de ser ben freda, així que l'has de tenir a la nevera 2-3 hores com a mínim.



Trucs:
  • Si veus que la textura de la crema és massa espessa per al teu gust, hi pots afegir una mica més de iogurt o de llet i ho tritures una mica més.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada