Un plat calent per dinar o sopar sempre va bé. El pots preparar amb anticipació i, a l'últim moment, només et caldrà afegir-hi els fideus! Genial, oi?
Xerra com una cotorra. Argumenta i argumenta, acompanyant-se amb gests explícits de les manetes i assenyalant alguna cosa per fer-se més entenedor. Li va bé perquè tots li donem la raó. Quin remei! Parla en llengua bebè i no entenem més que tres o quatre paraules del seu discurs...
I la recepta:
Si decideixes posar-hi els pebrotets verds, assegura't que a tothom l'hi agraden, perquè ja saps que tenen un gust peculiar i fan canviar una mica el gust del plat. Si no ho tens clar, posa-hi pebrot verd del gros, que és més dolç. O no n'hi posis... Jo a vegades ho faig amb pebrot i a vegades sense, segons qui ha de venir a dinar!
Necessitaràs per a 2-3 persones:
500 gr. de carbassa pelada
3-4 salsitxes
1 ceba grossa i 2 grans d'all
1 tomàquet madur
1 bocí de gingebre
200-250 gr. de fideus gruixudets
1 litre de brou calent o d'aigua calenta
Sal
Oli verge d'olives arbequines
Opcional: un grapat de pebrotets verds
Per començar:
- Talla la ceba i la carbassa a daus no gaire grossos.
- Pela i ratlla un bocí de gingebre. Necessites l'equivalent d'una cullerada sopera ben plena de gingebre ratllat.
- Ara enrosseix amb oli calent abundant les salsitxes tallades a bocinets. Enrossir vol dir fregir superficialment, només perquè agafin una mica de color. Després ja s'acabaran de coure.
- Treus les salsitxes i, en el mateix oli calent, hi poses els daus de carbassa. Els hi fas donar un parell de voltes.
- Hi afegeixes la ceba tallada a daus i els alls sencers, amb pela i tot. Remena-ho de tant en tant i que es vagi fent amb el foc baix i la cassola tapada.
- Quan vegis que la ceba comença a ser tova, hi afegeixes el tomàquet ratllat i una mica de sal a tot el conjunt. Torna a tapar la cassola.
- Veuràs que al cap d'una mica el tomàquet va agafant un color més fosc. Doncs si hi vols posar els pebrotets rentats, sense llavors i tallats a bocins, és el moment de fer-ho.
- Passat un minut hi incorpores la salsitxa que tenies reservada i ho remenes perquè tots els gustos s'integrin.
Per acabar:
- Si has de sortir, o si ho estàs preparant amb antelació, aprofita ara per aturar-te.
- Ja només et falta afegir-hi el brou calent o l'aigua calenta, el què tinguis i, quan arrenqui el bull, hi tires els fideus.
- Ha de bullir dos minuts menys del què t'indiqui el fabricant dels fideus. Aleshores ho tastes per si hi falta sal i ho deixes coure els minuts que falten.
- I ja està!
Truc:
- Si vols que els fideus a la cassola amb carbassa i salsitxa sigui un plat únic, augmenta la quantitat de salsitxes. Compta'n 2-3 per cap, segons si són més grosses o més petites.
Un altre dia pots fer:
Meravellosa recepta. Senzilla, original. L'he provat per no repetir tant els clàssics fideus i aprofitar la temporada de carbasses. Ha quedat molt bé. Moltes gràcies!
ResponEliminaTorna quan vulguis, hi ha moltes receptes!
ResponElimina