dimecres, 31 de maig del 2017

Pèsols amb pernil

Fàcil, bo i ràpid de preparar. Una altra manera de menjar-te els pèsols!






La història d'avui:

El vol ha arribat amb retard. Ha fet tard a totes les entrevistes que tenia programades i no ha aconseguit tancar cap contracte en tot el dia. Necessita explicar-ho. A prop del riu troba un home que passeja el gos. Intercanvien unes quantes frases, li explica que ha vingut a vendre però per culpa de l’avió no ha pogut tancar cap negoci. L’altre l’escolta amablement. Més relaxat, s’acomiada. Demà l’espera un altre dia ple de reunions...




I la recepta:

Ara ja s'acaba la temporada dels pèsols. Cal aprofitar-ne els últims! Però si allà on tu vius no trobes pèsols frescos o no tens temps o ganes de destavellar-ne, en pots fer servir de congelats tranquil·lament.

Pots fer servir ceba seca o ceba tendra, al teu gust. O un dia de cada manera!


Necessitaràs per a 1 persona:

500 gr. de pèsols amb tavella o 250 gr. de pèsols congelats
Un grapat de daus de pernil (uns 40 gr.)
1 ceba mitjana
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • El primer que cal és destavellar els pèsols, que és una feina una mica entretinguda si cuines per a molts, però per a un sol plat es fa en un pim-pam. Ara, si els fas servir congelats, feina que t'estalvies!


  • Ratlla la ceba i fes-la sofregir en una paella amb l'oli calentó.


  • Quan vegis que la ceba comença a agafar color, posa-hi els daus de pernil, ho remenes i ho deixes tot junt a foc baix durant dos o tres minuts més.



Per continuar:
  • Posa aigua ben calenta a la paella fins a cobrir la ceba i el pernil. Poca, eh? També hi podries posar brou vegetal, si volguessis, però amb l'aigua et quedarà molt bé.
  • I quan el líquid arrenqui el bull, afegeix-hi els pèsols.


  • Remena-ho amb compte perquè no se't trenquin els pèsols, tapa la paella i que s'acabi de coure tot junt a foc mitjà. 
  • Ves-ho controlant. Ja veuràs com es va bebent el líquid i els pèsols es van tornant tous. Trigarà uns 7-8 minuts, segons el grossos que siguin els pèsols. Una mica més si n'hi ha molta quantitat.


  • Comprova si els pèsols ja són cuits. Ja saps com, oi? Doncs, és clar, en tastes un!
  • Ei, no cal afegir-hi sal perquè el pernil ja t'hi dóna el toc salat.

Fàcil i ràpid, eh?




Truc:
  • Si no tens daus de pernil, prova de fer-ho amb bacon o amb cansalada.
  • Si t'agrada la ceba tendra, pots fer-ne servir en lloc de la ceba seca. No cal que la ratllis, si no vols. La pots tallar a mitges llunes ben primetes. La resta, fes-ho igual.

Un altre dia pots fer:











5 comentaris:

  1. MOLT BEN EXPLICAT ||| MOLTES GRACIES

    ResponElimina
  2. Espero que t'hagi quedat ben bo! Torna quan vulguis!

    ResponElimina
  3. Graciés! Facil i molt entenedor!

    ResponElimina
  4. Molt ben explicat i molt bo!

    ResponElimina
  5. Anna, històries a la cuina5 de juny del 2023, a les 0:44

    Torna quan vulguis! Hi ha moltes recdeptes fàcils!

    ResponElimina