dimecres, 16 de setembre del 2015

Mongetes amb cansalada

Les mongetes amb cansalada són rósses i tendres. És un primer plat que s’ha de menjar calent, acabat de fer. No fa mandra cuinar-les perquè es fan en un pim-pam, són boníssimes i aporten fibra i energia. Què més vols, oi?






La història d'avui:

Ha descobert que pot entrar i sortir del jardí tot sol, sense que l’ajudin. Al jardí hi ha plantes i flors que olora i va dient “sí”, si fan olor, i “no” si no en fan. Busca la menta i l’alfàbrega i les olora amb delit. Es gira, somriu, i diu “sí”. El bebè també ha après que els cactus punxen i quan s’hi acosta els assenyala i diu “au!”. També diu “bup” quan burda el gos del veí. A veure si aviat passem al següent nivell i ja comença a dir alguna frase, encara que sigui curteta. Quines ganes que en tinc!





I ara vé la recepta:

Si compres les mongetes cuites, en un quart d’hora ja estareu dinant. Si prefereixes coure-les tu, el tema temps ja canviaria...


Per a dues persones necessitaràs:

Un pot de 400 gr. de mongetes de Santa Pau cuites
100 gr. de cansalada viada
Oli verge d’olives arbequines
Sal


Per comencar:
  • Treu les mongetes cuites del pot, escórre-les i esbandeix-les a raig d’aixeta.


  • Talla la cansalada a bocinets amb un ganivet esmolat. La part de la cotna millor que la treguis, especialment si algun dels que n’ha de menjar és una mica llepafils.




Ara toca cuinar:
  • Sofregeix la cansalada amb oli calent, a foc mig-alt. Sofregir vol dir fregir superficialment, només per tal que la cansalada agafi color.


  • Aleshores, aboca-hi les mongetes i que s’acabi de coure tot junt. Remena-ho amb suavitat, amb compte de no trencar les mongetes. 


  • Si vols, ara és el moment de posar-hi un pols de sal. No et passis perquè la cansalada ja en porta!
  • Quan vegis que les mongetes es van fent rósses, ja podràs apagar el foc.




I ja tens fetes les mongetes amb cansalada. Fàcil i ràpid!




Trucs:
  • Si no trobes mongetes de Santa Pau, fes-ho amb mongetes blanques normals i corrents.
  • Pots substituir la cansalada viada per bacon. El gust canvia una mica però el resultat també és bo.








2 comentaris:

  1. Ja he trobat una forma fàcil de fer les mongetes amb cansalada. Quan les faci hi afegiré bolets en conserva, ja que m'agraden molt. Suposo que s'haurien d'escalfar amb l'oli de la cansalada abans de posar-hi les mongetes.

    ResponElimina
  2. Sí, sí, els bolets ben escorreguts els afegeixes a la cansalada quan ja estigui cuita. Un parell de voltes i ja hi pots abocar les mongetes. Serà molt bo!

    ResponElimina