dimecres, 30 de setembre de 2015

Poma al forn ràpida

Ràpida és poc. Rapidíssima...! Ei, que només necessita 5 minuts de microones! 




La història d'avui:

Al vespre seuen en rotllana a la platja, nois i noies, poc més que adolescents. Al centre de la rotllana hi ha una pila de gots de plàstic, paquets de patates fregides, ampolles de coca-cola i alguna altra que, de ben segur, conté una beguda alcohòlica de les que venen per litres. Parlen tots al mateix temps, riuen i agiten els braços per fer-se escoltar. Les onades, manses, fan un acompanyament suau. La nit està per encetar...





I la recepta:


Les pomes al forn, a més de ser unes postres molt bones i fàcils de menjar pels nens molt petits, et poden ajudar quan tens problemes de diarrea perquè són astringents. Les àvies deien que són la millor medecina... O sigui que ja ho saps!


Necessitaràs:

1 poma golden ben madura
1 cullerada sopera de sucre
Un raig de llimona
Opcional: un retall de mantega



Fàcil i ràpid:
  • Renta la poma i talla-n'hi un "barret", així.


  • En el forat que et queda, tira-hi un raig de llimona i posa-hi la cullerada de sucre. Si n'hi vols posar més, cap problema! Serà més dolça encara...
  • També hi pots posar un retall petit de mantega. Però si te la prens per al mal de panxa no hi fa falta, eh?


  • Punxa una mica la pell de la poma amb un escuradents o una forquilla, el que tinguis a mà. Això ho fas per tal que la poma no es rebenti.


I cap al microones:
  • Tapa-la amb el "barret" i ja la pots posar 5 minuts al microones, a 800 w. de potència.


I aquí la tens. No triguis a menjar-te-la, que es menja calentona!


Trucs:
  • Les pomes golden van molt bé per fer al forn perquè són dolces i no són àcides però pots fer servir les pomes que més t'agradin.
  • Si no n'han de menjar els nens, també hi pots afegir un raig de vi dolç junt amb el sucre.

Un altre dia pots fer:

2 comentaris: