Tan fàcil que gairebé no és ni una recepta! I ja saps que de llegums cal menjar-ne, així que ni t'ho pensis. Ei, i aprofita a fer-ho ara, que els espàrrecs vénen a la primavera.
La història d'avui:
Amb aquest fred que fa i només fa que treure i posar roba de rigorós estiu del calaix. Té la maleta oberta damunt del llit i dubta què endur-se. Els han dit que allà on van de vacances hi fa calor de ple estiu però aquí encara anem vestits a capes com les cebes. Com triguis gaire més a acabar la maleta, ja no caldrà que anem a dormir aquesta nit, li diu ell. I com em vesteixo per anar a l'avió, amb shorts i faig el ridícul aquí o amb l'abric i faig el ridícul allà? Ell tem que això sigui una pregunta-trampa i s'estima més no contestar...
I la recepta:
Comprant les mongetes cuites i el pernil ja tallat a tires primetes, pràcticament no has de fer res per tenir el dinar fet en un pim-pam. Ah, i no necessites ni posar-hi sal!
Necessitaràs per a 2 persones:
- Renta els espàrrecs a raig d'aixeta i talla'ls a trocets d'uns 3-4 cm. Ei, no cal que sigui una mida exacta, eh? I quan trobis que et costa tallar, vol dir que aquell bocí d'espàrrec ja no cal que te'l mengis, ja que els últims 4-5 cm. són durs.
- El gra d'all el faràs servir sencer, sense pelar. Només n'has de treure la pela exterior blanca i seca, però la pell més rosada de dintre l'hi has de deixar. Així no se't cremarà.
- Treu les mongetes de dins del pot i renta-les a raig d'aixeta.
- Posa oli a escalfar, que cobreixi bé el cul de la paella però tampoc cal que sigui una piscina, eh? Mira la foto. I quan sigui calent hi afegeixes l'all sencer i els espàrrecs trossejats. Paella destapada, foc mig i ho vas remenant. No hi posis sal, que el pernil ja és salat.
- Quan vegis que els espàrrecs comencen a ser tous, hi afegeixes les tires de pernil i ho tornes a remenar. Foc baixet. No te'n vagis lluny que abans d'un minut hi hauràs d'afegir les mongetes!
- I ja hi pots afegir les mongetes. Mira si encara hi ha oli a la paella. Si n'hi ha molt poc, afegeix-n'hi una mica. Ara tot s'acabarà de coure junt. El foc l'has d'apujar fins a foc mig.
- Ei, ves amb compte quan ho remenis o faràs puré de mongetes. Ho has de remenar una sola vegada o màxim dues, amb suavitat, perquè les mongetes es barregin bé amb el pernil i els espàrrecs i després, de tant en tant, ho sacseges amb una mica de gràcia perquè no s'enganxin al cul de la paella. Tapa la paella però ho vas vigilant i sacsejant.
- Quan vegis que les mongetes van agafant color, apaga el foc, llença el gra d'all i ja has acabat la feina. Fàcil, eh?
Truc:
- Quan compris els espàrrecs, no els busquis dels gruixuts, que dónen més feina per cuinar-los. Busca'ls dels prims. Només mira que siguin ben verds i que no estiguin "desmaiats".
- Ho pots preparar el dia abans per endur-t'ho a la carmanyola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada