dimecres, 15 de març del 2023

Mongetes amb espàrrecs i pernil per a gent amb pressa

Tan fàcil que gairebé no és ni una recepta! I ja saps que de llegums cal menjar-ne, així que ni t'ho pensis. Ei, i aprofita a fer-ho ara, que els espàrrecs vénen a la primavera.



La història d'avui:

Amb aquest fred que fa i només fa que treure i posar roba de rigorós estiu del calaix. Té la maleta oberta damunt del llit i dubta què endur-se. Els han dit que allà on van de vacances hi fa calor de ple estiu però aquí encara anem vestits a capes com les cebes. Com triguis gaire més a acabar la maleta, ja no caldrà que anem a dormir aquesta nit, li diu ell. I com em vesteixo per anar a l'avió, amb shorts i faig el ridícul aquí o amb l'abric i faig el ridícul allà? Ell tem que això sigui una pregunta-trampa i s'estima més no contestar...



I la recepta:

Comprant les mongetes cuites i el pernil ja tallat a tires primetes, pràcticament no has de fer res per tenir el dinar fet en un pim-pam. Ah, i no necessites ni posar-hi sal!


Necessitaràs per a 2 persones:

400 gr. de mongetes cuites (un pot del súper o comprades al llegumaire del barri)
1 manat d'espàrrecs
100 gr. de pernil tallat en tires primetes
1 gra d'all
Oli verge d'olives arbequines


Evidentment, si vius en un lloc on pots trobar els espàrrecs silvestres i no fas com jo que no en trobo mai cap, els pots fer servir tranquil·lament. L'única cosa és que abans de començar els hauràs de bullir uns minutets amb aigua pequè són més durs que els de conreu.




Primer que res:
  • Renta els espàrrecs a raig d'aixeta i talla'ls a trocets d'uns 3-4 cm. Ei, no cal que sigui una mida exacta, eh? I quan trobis que et costa tallar, vol dir que aquell bocí d'espàrrec ja no cal que te'l mengis, ja que els últims 4-5 cm. són durs.
  • El gra d'all el faràs servir sencer, sense pelar. Només n'has de treure la pela exterior blanca i seca, però la pell més rosada de dintre l'hi has de deixar. Així no se't cremarà.
  • Treu les mongetes de dins del pot i renta-les a raig d'aixeta.

I ja pots començar:
  • Posa oli a escalfar, que cobreixi bé el cul de la paella però tampoc cal que sigui una piscina, eh? Mira la foto. I quan sigui calent hi afegeixes l'all sencer i els espàrrecs trossejats. Paella destapada, foc mig i ho vas remenant. No hi posis sal, que el pernil ja és salat.


  • Quan vegis que els espàrrecs comencen a ser tous, hi afegeixes les tires de pernil i ho tornes a remenar. Foc baixet. No te'n vagis lluny que abans d'un minut hi hauràs d'afegir les mongetes!


  • I ja hi pots afegir les mongetes. Mira si encara hi ha oli a la paella. Si n'hi ha molt poc, afegeix-n'hi una mica. Ara tot s'acabarà de coure junt. El foc l'has d'apujar fins a foc mig. 
  • Ei, ves amb compte quan ho remenis o faràs puré de mongetes. Ho has de remenar una sola vegada o màxim dues, amb suavitat, perquè les mongetes es barregin bé amb el pernil i els espàrrecs i després, de tant en tant, ho sacseges amb una mica de gràcia perquè no s'enganxin al cul de la paella. Tapa la paella però ho vas vigilant i sacsejant.


  • Quan vegis que les mongetes van agafant color, apaga el foc, llença el gra d'all i ja has acabat la feina. Fàcil, eh?


Truc:

  • Quan compris els espàrrecs, no els busquis dels gruixuts, que dónen més feina per cuinar-los. Busca'ls dels prims. Només mira que siguin ben verds i que no estiguin "desmaiats".
  • Ho pots preparar el dia abans per endur-t'ho a la carmanyola.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada