Panellets de pinyons

Són els que més agraden a tothom! A les pastisseries són els més cars. I a més, és que entren pels ulls, oi?





La història d'avui:

Americana i pantalons negres, camisa blanca impecable, la corbata afluixada i un maletí a la mà, es passseja pel port amb el posat d'aquell que ja vé de tornada de tot, sense cap interès aparent per allò que la gentada que s'aplega a la vora de l'aigua ha vingut a veure. Quan l'espectacle de llums i so comença, la gent aplaudeix. Ell s'atura a mirar-ho, es treu el mòbil de la butxaca i comença a fer-ne fotos. No som tan diferents...




I la recepta:


  • Un cop fetes les boles de panellet, ja les pots decorar.

Per decorar 12-14 boles de 
panellets amb pinyons necessitaràs:

1 ou + un pessic de sucre
100 gr. de pinyons
Mitja culleradeta de mantega

Un pinzell de silicona, una safata de forn, paper de forn
I una mica de paciència





Per començar:
  • Posa la mantega en una paella, a foc baixet. Quan sigui calenta, tira-hi els pinyons i els remenes durant mig minut, aproximadament. 


  • Veuràs que de seguida agafen una mica de color. Treu-los ràpid de la paella. No esperis gaire o se't cremaran!
  • No cal que es facin més rossos. Així ja n'hi ha prou.


  • Mentre els pinyons es refreden, cobreix amb paper de forn la safata que faràs servir .
  • I bat l'ou amb el sucre.



I a treballar:
  • Quan els pinyons siguin freds, barreja'n uns quants amb una mica de l'ou batut. Ei, una mica d'ou és una mica, no una piscina, oi que m'entens? Només l'ou necessari perquè els pinyons quedin mullats d'ou. I la resta d'ou no la llencis, que aviat la necessitaràs
  • Amb una mà agafa una bola de panellet i fes-la rodar pel damunt dels pinyons, sense por, perquè s'hi enganxin.


  • I finalment, si ets perfeccionista, acaba d'enganxar a mà els pinyons en els espais que et quedin buits. Aquí és quan fa falta una mica de paciència...


  • Col·loca'ls a la safata, procurant que no es toquin, i pinta'ls amb l'ou batut. Ho pots fer amb un pinzell de silicona. Si no en tens, el teu dit ben net acaba sent un bon recurs...


  • Escalfa el forn a 220º, escalfor dalt i baix. I posa'ls al prestatge del mig durant uns 8-10 minuts, segons forn, o fins que els vegis rossos. Vigila molt, que no se't cremin!

Ei, no te'ls mengis tots, que els altres també en volen!




Trucs:
  • Els pinyons tenen el mal costum de cremar-se. Així que vigila el foc i el forn.
  • No facis els panellets de pinyons tots de cop. Ves-los fent de 6 en 6, per exemple. Així l'ou que has barrejat amb els pinyons no té temps d'assecar-se i és més fàcil que s'enganxin els pinyons a les boles de panellet. Però espera't a tenir-ne molts de fets per posar-los al forn, eh?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada