Panellets amb llavors d'anís

Aquests panellets tenen molt bon gust d'anís però sense alcohol! I no tenen cap dificultat per a la decoració.





La història d'avui:

Casa de l'àvia és un món inexplorat. Sap que hi ha joguines en algún lloc però no se'n recorda en quin. On són els cotxets petits, àvia? pregunta només entrar. I se'n va disparat cap allí, n'agafa un i torna a l'àvia amb una rialla d'orella a orella. Mira, sí que hi són! diu meravellat, com si ho acabés de descobrir. Quan es tenen dos anys que fàcil és ser feliç...





I la recepta:

Primer que res necessitaràs fer la massa dels panellets. Clica aquí i veuràs com es fa pas a pas. Ei, si pots, fes la massa unes hores abans o el dia abans, més que res perquè s'ha de deixar refredar abans de fer les boles de panellet.

Necessitaràs per a uns 12 panellets:

100 gr. de farina d'ametlla
100 gr. de sucre
40 gr. de moniato cuit (un bocí de moniato petit)

2 cullerades de llavors d'anís
1 ou petit + 1 cullerada de sucre per a la decoració


Per començar:
  • Fes la massa tal com t'explico aquí. Pots aprofitar un moniato fet al forn que t'hagi sobrat o, si només vols fer aquests panellets i prou, com que és una quantitat molt petita, en lloc de fer el moniato al forn, fes-lo al microones (rentat, punxat amb un escuradents en 4 o 5 llocs i 10 minuts a 800 w) per anar més depressa. 



Per continuar:
  • Quan la massa sigui freda has de fer les boles de panellet. Mans netes, humides, i a fer boles. No cal que hi afegeixis res, ni clara d'ou ni res de res.
  • Quan ja tinguis les boles fetes, les aplanes. Mira't la foto. I hi poses un pessic de llavors d'anís.



  • Torna a fer la bola de panellet tancant-hi les llavors a dins. Mira't la foto. Fàcil, eh?


  • Ara ja podries acabar, però si li vols donar forma de cor és ben fàcil. Dóna forma de triangle a la bola i amb la part que no talla de la fulla d'un ganivet, fas un toc a la part de dalt i ja tens el cor!


  • Per fer-ho més bonic, bat l'ou + la cullerada de sucre i pinta-hi els panellets amb llavors d'anís.




Per acabar:
  • Forn calent a 220º, escalfor dalt i baix, sense turbo. Col·loca les boles damunt de paper de forn en una safata i ho poses a mitja altura dins del forn. Només 10 minuts i vigilant molt a partir del minut 8 perquè cada forn és un món i se't podrien cremar. Quan els vegis róssos, ja els pots treure sense perdre temps.
  • Ei, no els treguis de la safata fins que s'hagin refredat una mica o se't podrien trencar.




Trucs:
  • Els pots presentar així o, si t'hi agrada, empolsinats amb sucre glace.


Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada