Panellets de cafè

Si t'agrada el cafè, aquests són els teus panellets! Va, prova de fer-ne per a la Castanyada!





La història d'avui:

Somriu a aquest xicot tan eixerit que sempre li diu iaia i li fa petons. Somriu al senyor amb cabells grisos que li porta coca de crema i li pregunta si necessita res. Quan són fora, li diu al seu interlocutor invisible "Pobres, es pensen que sóc la seva mare i la seva iaia, i tu i jo em sembla que no en vam tenir de fills, oi que no? O sí? Ara no me'n recordo". Per un moment arruga el front però de seguida torna a somriure al primer que passa...




I la recepta:

No hi ha cap panellet que sigui difícil de fer però tots-tots-tots són entretinguts. Així que posa-t'hi amb temps. Si prepares els panellets un parell de dies o tres abans de la Castanyada no passa res, perquè si els fas com t'explico, no s'assequen amb facilitat.


Necessitaràs per fer 12-15 panellets:

Per fer la massa dels panellets:

100 gr. d'ametlla mòlta
100 gr. de sucre
15 ml. d'aigua mineral
60 gr. de moniato (mig moniato petit)




I a més: 

Una tassa de cafè 
(o bé aigua mineral+nescafè o similar)
1 ou petit
100 gr. de sucre glace




Per començar:


  • I després prepara un cafè fort. O bé barreja 3-4 cullerades de nescafè amb una tassa d'aigua mineral, com si fessis un cafè fort. Ei, o baixa al bar i que te'n facin un!
  • Aboca la meitat del cafè dins de la massa i ho remenes bé fins que estigui ben integrat. En tastes una molla sense por. Si veus que es nota poc gust de cafè, ves-n'hi afegint i barrejant fins que estigui al teu gust.


  • Deixa reposar la massa 15 minuts i ja pots començar a fer boles, amb les mans una mica humides.


  • Has de donar a cada bola la forma d'una pilota de rugby i, amb un ganivet, els hi fas un tall de cap a cap, imitant la forma dels grans de cafè.


  • Pinta els panellets de cafè amb un ou batut amb una culleradeta de sucre.


  • I cap al forn calent a 220º, escalfor dalt i baix, durant 8-10 minuts segons forn. Vigila molt, que no se't cremin!
  • Quan estiguin cuits, deixa'ls refredar damunt d'una reixeta.


  • I quan siguin freds, passa'ls per sucre glace. No ho facis en calent, eh? Espera't que siguin freds.


I ja has acabat la feina. Bona Castanyada!





Altres panellets que també pots fer:







Panellets d'ametlla sencera, els més fàcils de tots!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada