dimecres, 7 de juny de 2017

Pastís japonès amb només 3 ingredients

Només porta tres ingredients, es superfàcil de fer i mira com queda de tendre! 





La història d'avui:

Tenia un gosset de peluix, amb el pèl molt suau, tot arrissat. Se l'enduia quan anava a dormir, se l'emportava al parc, se l'asseia al costat quan dinava, li feia petons i abraçades. El pèl del gos ja tenia un color indefinit, es veia que estava molt utilitzat. Un dia la mare en va comprar un de nou, igual que el vell, va fer el canvi mentre la nena dormia i va llençar el vell. L'endemà al matí la nena buscava el seu gosset estimat i el va buscar i buscar durant setmanes, entre plors desesperats. Ningú no la va poder convèncer que aquell peluix nou era el mateix que estava buscant. Aquest no és el meu, repetia...




I la recepta:

Ja veus que només amb tres ingredients et sortirà un pastís que no durarà ni un moment a taula! No necessites ni sucre, ni farina, ni mantega! Això sí, respecta escrupulosament els temps i temperatures del forn.


Necessitaràs per a un motllo de 16 cm. de diàmetre:

3 ous grossos
125 gr. de xocolata blanca
125 gr. de formatge d'untar 




Per començar:


  • Ves remenant  la xocolata fins que estigui totalment desfeta, sense cap grumoll. 


  • Sense treure els recipients del foc, afegeix-hi el formatge d'untar i continua remenant fins que tot sigui uniforme. Foc molt baixet.


  • Quan ho tinguis ben barrejat, passa-ho a un recipient per poder-hi treballar a gust.

Per continuar:
  • Separa els rovells de les clares i incorpora els rovells a la barreja de xocolata i formatge d'untar. Ei, no passa res si se't trenca un rovell. Ja veus que a mi també em passa...


  • Bat els rovells i la barreja de xocolata i formatge d'untar. Ho pots fer amb un batedor manual, si vols, però si tens un minipimer a prop, és més ràpid. I menys cansat... Ben batut fins que la barreja sigui homogènia.


  • Ara és el moment d'encendre el forn perquè en pocs minuts acabaràs la feina i així ja el tindràs calent. L'has de posar a 170º, escalfor només a baix i sense aire.
  • Mentrestant, munta les clares a punt de neu. Si no ho has fet mai, clica aquí i veuràs com es fa. I quan les tinguis muntades, aboca-les a la barreja i ves-ho remenant, molt suaument, amb moviments rotatoris de dalt a baix, fins que tot estigui completament integrat.



I cap al forn:
  • Posa la barreja dins d'un motllo. Si no és de silicona, tingues la precaució de folrar-ne amb paper de forn el cul i les parets per facilitar el desemmotllat.
  • I recorda que has de respectar escrupulosament els temps de forn. En total seran 45 minuts (15 + 15 + 15), però llegeix-t'ho tot abans de començar a enfornar.


  • Posa un dit o dos d'aigua ben calenta a la safata del forn i col·loca-hi dins el motllo, i tot plegat cap al forn, al prestatge de més avall, durant 15 minuts, a 170º, com t'he dit fa un moment.




  • Passats els 15 minuts, abaixa la temperatura a 160º, sense obrir-ne la porta! I compta 15 minuts més.
  • Ara apaga el forn però no n'obris la porta. Espera't 15 minuts més. El pastís continuarà coent-se amb l'escalfor residual.
  • En total, hauràs tingut el pastís 45 minuts dins del forn. Doncs ja pots obrir la porta del forn, però no en treguis el pastís fins al cap d'una estona. Això ho fas perquè el contrast entre dins i fora del forn no sigui tan fort i no se t'abaixi. Aleshores el treus i que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta.


  • I ja el tens fet! 
  • Hi pots escampar una mica de sucre glace pel damunt, si vols.



Trucs:
  • El formatge per untar pot ser tipus Philadelphia o qualsevol altre que t'agradi. Light també hi funciona bé.
  • Quan barregis les clares muntades amb la resta d'ingredients, no cal que les posis totes de cop. Et serà més fàcil fer-ho en dues o tres vegades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada