Albergínia al forn amb tomàquet i mozzarella

Inspirat en un plat que vaig tastar a Itàlia, no costa gens de fer i ja veuràs com t'agradarà perquè és boníssim!





La història d'avui:

Fa hores que la mitjanit ha passat. Al carrer ja gairebé no hi passa cap cotxe. Només se sent el soroll esmorteït dels homes que netegen les voreres a raig de mànega, però no hi ha manera de poder dormir. Ja el van avisar els veïns que avui era l'últim dia que farien la mudança perquè demà havien de tornar les claus del pis, però poc s'imaginava que en plena matinada encara farien tant de soroll desmuntant mobles i baixant caixes i més caixes. Li vénen ganes d'anar a donar un cop de mà per veure si per fi arriba el silenci. Si no fos perque va amb pijama... Encèn el llum i se'n va a la cuina a fer-se un descafeïnat.




I la recepta:

Quan compris les albergínies, mira que siguin més aviat primes perquè així seran més tendres i no tindran tantes llavors.


Necessitaràs per a 4 persones:

2 albergínies
4 tomàquets de pera
Un gra d'all
150 gr. de boletes de mozzarella
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Orenga

Si ho vols fer servir com a acompanyament o com a aperitiu, amb aquestes mides en tens prou. Però si ho vols presentar com un primer plat, fes servir 3 albergínies i 6 tomàquets i te'n sortirà un plat més complet.




Per començar:
  • Renta bé les albergínies perquè les faràs servir amb pell i tot i talla-les en rodanxes, ni primes ni gruixudes, però totes d'un gruix similar.


  • Posa a escalfar un rajolí d'oli en una paella i col·loca-hi les rodanxes d'albergínia amb un pessic de sal. Paella tapada i foc baix. No cal que quedin cuites del tot, només cal que es facin una mica toves. Parlem de pocs minuts, 5 o 6, segons el gruixudes que facis les rodanxes.


  • Mentre les albergínies es van estovant, renta molt bé els tomàquets perquè els faràs servir amb pela i tot. I els talles a rodanxes, també ni primes ni gruixudes però totes d'un gruix més o menys semblant al de les rodanxes d'albergínia que has fet abans.


  • Ara posa les rodanxes de tomàquet amb un pessic de sal en una paella amb un raig d'oli i un gra d'all sencer, amb la pela rosada i tot. Paella tapada i foc baix. 
  • Les rodanxes de tomàquet tampoc no s'han de coure del tot, només s'han d'estovar. Ei, no ho has de remenar, que se't desfarien les rodanxes, però ves-ho vigilant. Només seran uns 3-4 minuts.



Per acabar:
  • Quan les rodanxes d'albergínia i de tomàquet ja comencin a ser toves, col·loca-les en una safata que pugui anar al forn. Mira't la foto següent i veuràs quina és la textura que busques.
  • Fes-hi una capa d'albergínia, una capa de tomàquet, una altra d'albergínia i així fins acabar les rodanxes que tinguis. Procura que l'última capa, la de dalt de tot, sigui de tomàquet, més que res perquè fa més bonic.
  • No hi posis sal, que ja en porta, eh? 


  • Aboca-hi un bon raig d'oli i escampa-hi pel damunt les boletes de mozzarella i un pessic generós d'orenga.


  • Escalfa el forn a 200º, foc dalt i baix. I posa la safata dins, a mitja altura durant uns 10-12 minuts, vigilant, perquè cada forn és un món. Com a orientació, quan el formatge es fongui, la resta ja està cuita. Nyam, quin goig que fa!




Truc:
  • Si no trobes albergínies primes, vol dir que les que has comprat estan més fetes i poden picar una mica, però té solució. Quan tinguis les rodanxes tallades hi poses el pessic de sal i les deixes reposar uns 20 minuts sense posar-les a la paella. Veuràs que "suen", que expulsen unes gotetes de líquid. Això fa que després no piquin! I ja pots continuar amb la recepta. 

Un altre dia pots fer:


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada