divendres, 20 de novembre de 2015

Rovellons amb all i julivert

Que bons són els rovellons! Es poden fer de moltes maneres però així, amb all i julivert, és la forma més fàcil i ràpida de fer-ne.




La història d'avui:

El meu pare era molt afeccionat a anar a collir bolets. A mi m'hauria agradat aprendre de trobar-ne i per això sempre volia anar amb ell. Caminava molt, bosc endins, i no hi havia manera de seguir-lo, especialment si en trepitjaves algún. Ves amb ta mare, que només els aixafes!, m'etzibava sense pietat. Sort que en venen que, si fos pels que sóc capaç de trobar, pocs en podria menjar...





I la recepta:

La quantitat de rovellons que t'indico és la mínima per a dues persones però, si els rovellons us agraden molt, doncs n'hi poses uns quants més. També, en lloc de guiar-te pel pes, els pots comptar: 6 o 7 per persona, per exemple, de mida mitjana.


Necessitaràs per a 2 persones:

250 gr. de rovellons
Un gra d'all
Unes branquetes de julivert
Sal
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Neteja els rovellons a consciència, procurant fer-ne desaparèixer tota la terra que puguin portar. T'anirà bé un drap net humit o un paper de cuina humit. No els rentis a raig d'aixeta, eh? 


  • Pela el gra d'all, renta i eixuga el julivert.
  • Trinxa l'all i les fulles del julivert. Procura que els trocets d'all siguin menuts.


  • I escampa la trinxada d'all i julivert damunt de cada rovelló.
  • Posa-hi també un pols de sal a cada rovelló.




I cap al foc:
  • Posa oli en una paella, ni poc ni molt, i quan l'oli sigui calent hi diposites els rovellons amb compte de no esquitxar-te . 



  • Els has de coure amb el foc mig-alt. Ei, vigila, que es couen molt depressa, eh?
  • Quan siguin rossos d'una cara, els gires perquè es coguin de l'altra. Ho pots fer amb una espàtula o amb unes pinces, el que et sigui més fàcil.



  • El rovelló no vol estar massa cuit perquè si no es torna ressec. Així que vigila perquè trigaràs molt poc en tenir-los a punt. Pràcticament quan giris l'últim ja estarà cuit el primer que has girat.


Mira quina pinta més bona! 

  • Ah, els rovellons s'han de menjar tal com surten de foc, ben calents!

Trucs:
  • Quan els posis al plat, els pots regar amb l'oli que t'hagi sobrat de la cocció, que és molt gustós.
  • En lloc de coure'ls a la paella, també els pots coure a la planxa. La resta es fa exactament igual. O també els pots fer a la brasa, si disposes d'una barbacoa. Amb llenya de pi, encara són més bons!
  • Els rovellons amb all i julivert te'ls pots menjar sols, com a plat, o bé com a acompanyament de carn a la brasa o de botifarres. Si els fas com a acompanyament, calcula només 4 rovellons mitjans per cap.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada