dimecres, 18 de novembre del 2015

Ossobuco de gall dindi

Ai, els plats amb suc que bons que són! Compra un bon pa per sucar-hi, que et farà falta...






La història d'avui:

El pare, orgullós, explica que el bebè ha fet el seu primer dinar de restaurant. El menú infantil, diu amb un somriure ample: pasta italiana amb salsa bolonyesa, verdures a la planxa i un suc de taronja natural. I això que només té un sol queixal! La mare es mira al bebè amb tendresa. Doncs a partir d’ara ja no podrem dir-li més bebè. Ja és un nen gran!






I la recepta: 

Aquesta mateixa recepta la pots fer amb ossobucos de vedella, que és carn vermella. El gall dindi és carn blanca pràcticament sense greix. O sigui que pots fer-ho un dia d'una manera i un altre dia d'una altra.

L'ossobuco no és més que carn tallada de tal manera que tingui un os al centre. El fet de tenir aquest os dóna un gust molt bo al guisat.

Necessitaràs per a 4 persones:

4 ossobucos
1 ceba
2 pastanagues
1 got de vi blanc
1 litre de brou calent
Sal i pebre
Oli verge d'olives arbequines





Primer que res:
  • Salpebra els ossobucos per totes dues cares i, amb unes tisores, fes dos o tres tallets a la pell que els envolta. Això ho fas per evitar que s'arronsin quan els fregeixis.


  • Enfarina els ossobucos i sofregeix-los en oli calent abundant. Sofregir vol dir fregir superficialment, que quedin rossos de fora però no cal que siguin cuits de dins.


  • Quan siguin rossos, passa'ls a una cassola.


  • Ara pela i talla les pastanagues a rodanxes fines.



  • Trinxa la ceba i posa-la a foc baix en l'oli que t'ha sobrat de sofregir els ossobucos. 





  • Al cap d'un moment, afegeix la pastanaga a la ceba i que es vagi fent tot junt, a poc a poc. No hi posis sal i ves-ho remenant de tant en tant. 




  • Quan la ceba i la pastanaga siguin toves, ho poses a la cassola dels ossobucos, junt amb l'oli que hagi quedat a la paella.


  • Posa la cassola a foc mitjà i tira-hi un got de vi blanc. Remena i espera que l'alcohol s'hagi evaporat. Notaràs l'olor del vi: vol dir que s'evapora l'alcohol, o sigui que vas bé. Ei, no et separis de la cassola perquè això va ràpid i se't podria cremar. 



  • Aboca-hi brou calent fins a cobrir els ossobucos i tapa la cassola. Posa-ho a foc mig-baix i quan comenci a bullir abaixa una mica el foc. Que faci xup-xup durant una hora i mitja.



  • Passat el temps, comprova si els ossobucos ja són tendres punxant-los amb una forquilla. Els apartes i passes pel minipimer el suc i les verdures de la cassola fins a obtenir una salsa ben fina.
  • Comprova'n el punt de sal. Segurament no n'hi hauràs d'afegir perquè el brou ja en portava.
  • Torna a posar els ossobuccos dins de la salsa i, just un moment abans de servir-ho, deixa que facin xup-xup dos o tres minuts més . 


  • Ho pots acompanyar amb un puré de patates o amb arroç bullit i tindràs un dinar complet. Una mica de fruita i llestos. Bon profit!


Trucs:
  • Si fas ossobucos de vedella, el temps de cocció és més llarg, cosa de dues hores de xup-xup, segons el grossos que siguin. La resta es fa igual.
  • Si t'ha sobrat cava d'una celebració, no el llencis. El pots aprofitar per posar als ossobucos o a qualsevol rostit que facis, encara que ja no tingui bombolles.
  • Opcional: com que l'ossobuco és un plat que es van inventar els italians del nord, al final de la cocció hi pots posar, si ho vols fer com ells, una picada de julivert i ratlladura de llimona.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada