divendres, 27 de novembre del 2015

Pastís de peres fàcil

Molt fàcil de fer! I les peres hi donen una dolçor i una humitat que fa que el pastís se't desfaci a la boca...





La història d'avui:

Mentre pelava les peres per preparar el pastís em recordava d’un amic de la infantesa, bon noi, que es deia Pere. En la pronúncia barcelonina, Pere i pera ja sabeu que sonen molt propers. De vegades, per fer-lo enfadar, el cridàvem “pera, pera” i, és clar, s’enfadava de valent...! 




I la recepta:

Aquest pastís el faràs ràpid. Pensa que el més entretingut és pelar i tallar les peres, cosa de cinc minuts, així que ja ho veus...!


Necessitaràs:

2 ous grossos
160 sucre
140 ml. d’oli verge d’olives arbequines
1 iogurt de llimona
200 gr. de farina + 1 sobre de llevat 
4 peres conference ben madures
El suc de mitja llimona





Primer que res:
  • Pela i talla a quadrets les peres i ruixa-les amb el suc de la llimona per tal que no s’ennegreixin mentre no les facis servir. Ei, no cal que el bocinets siguin perfectes, eh?


  • Ara barreja el sucre amb els ous i bat-ho amb barnilles fins que vegis que augmenten de volum. Afegeix-hi l’oli i el iogurt i continua batent. 


  • Incorpora-hi la farina i el llevat passats per un sedàs i bat-ho fins que la mescla sigui fineta i ben homogènia


  • Finalment, incorpora-hi els bocinets de pera. Barreja-ho a mà, remenant amb moviments suaus.



I cap al forn:
  • Aboca-ho en el motlle que tindràs folrat amb paper vegetal i posa-ho al forn a 180º durant 35 minuts o fins que, en punxar el centre del pastís, en surti net l’escuradents.



Trucs:
  • Si fas servir un motlle de silicona, no cal que el folris amb paper vegetal ni amb res. De tota manera, si el pintes amb una gota d'oli, t'assegures un desemmotllat més fàcil.
  • Procura fer servir peres ben madures, que són més dolces.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada