dimecres, 29 de juny del 2016

Cargols de full amb panses

No te'ls menjaries tots ara mateix? Cruixents, dolcets, boníssims! I només necessiten poc més d'un quart d'hora de forn.






La història d'avui:

La biblioteca està plena a vessar. No hi ha ni un espai lliure. I necessita estudiar. A casa és impossible. Massa gent, massa distraccions. En Marc li fa senyals dret al final del passadís, somrient, amb cara d'alegria. Compartirem espai, feia setmanes que no venies a classe, què t'ha passat? Vaig caure de la bici i no podia caminar, xiuxiueja. Dues noies amb cara de vinagre els fan callar...





I la recepta:

Aquests cargols són molt fàcils i ràpids de fer!



Necessitaràs per a 12-15 cargols de full amb panses:

1 planxa de pasta de full
Un grapat de panses (uns 50 gr.)
Una cullerada petita de mantega
1 ou + una punteta de sucre





Fes-ho així:
  • Fon la cullerada de mantega al microones, a 360 w., durant 30 segons i posa a remullar en aigua calenta les panses durant uns 10 minuts.
  • Estèn la planxa de pasta de full ben plana, amb el mateix paper amb què venia embolicada, i píntala amb la mantega.


  • Escampa-hi les panses remullades i ben escorregudes.


  • Enrotlla la pasta de full tal com ho veus a la foto, suaument, sense estrènyer.
  • Quan la tinguis ben enrotllada, posa-la a refredar a la nevera una bona estona, ben plana. O bé 10 minuts al congelador. Això ho fas perquè et sigui més fàcil tallar-la però, si tens una bona eina de tall i una mica de gràcia, aquest pas te'l pots estalviar.


  • Talla el rotlle de pasta de full en rodanxes d'un dit i mig d'ample i col·loca-les a la safata del forn, amb el mateix paper amb què venia embolicada la pasta de full o bé amb un bocí de paper de forn.
  • I pinta cada rodanxa amb l'ou batut amb una punteta de sucre. No et preocupis si els cargols no són prou rodons. Dins del forn, ells solets s'arrodoniran.



I cap al forn:
  • Posa els cargols de full amb panses dins del forn calent a 200º, amb ventilació, durant 17 minuts. Quan siguin ben rossos, ja estan cuits.
  • Si el teu forn no té ventilació, escalfa'l a 200º, escalfor dalt i baix i ves controlant els cargols de full a partir del minut 14, perquè la pasta de full té el mal costum de cremar-se.
  • Fes refredar els cargols de full amb panses damunt d'una reixeta i no te'ls mengis tots! Guarda'n algún per als altres!



Trucs:
  • Si no n'han de menjar els nens, les panses les pots remullar amb ron, en lloc de remullar-les amb aigua calenta.
  • I si t'agrada que els cargols brillin molt, al final els pots pintar amb un xarop fet amb 100 ml. d'aigua i 60 gr. de sucre, cuit a poc a poc fins que agafi consistència.

Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada