dimecres, 8 de juny del 2016

Coquetes de poma

Només 10 minuts de forn i 10 minuts de preparació per tenir un berenar dolç i molt bo! Fàcil i ràpid!





La història d'avui:
Surt de l’estació amb la cabellera al vent, les mans ocupades amb dues bosses i la rialla a la cara. El vell amic l’està esperant, puntual com sempre. Comencen a enraonar només entrar en el cotxe. Feia mesos que no es veien i hi ha molt de què parlar. Parlen i riuen, no es produeixen silencis. Hi ha un teixit de complicitats que té les arrels en un temps llunyà i que tot ho facilita. El dia transcorrerà suaument.






I la recepta:


El paquet de pasta per fer crestes que necessites (al paquet hi diu "obleas") el trobaràs a qualsevol súper, dins de la nevera on hi tenen les pizzes o les plaques de pasta de full.


Necessitaràs, per fer 6 coquetes:

1 paquet de pasta per fer crestes 
2 o 3 pomes golden
El suc de mitja llimona
Mitja cullerada de mantega
Sucre


Per començar:
  • Treu el cor i pela les pomes i ruixa-les amb el suc de la llimona. Això ho fas perquè no s'ennegreixin.
  • Talla les pomes en llenques fines.



  • Col·loca les "obleas" a la safata del forn, amb el paper amb què venen embolicades. També pots col·locar-les directament damunt de paper de forn, que potser facilita més separar-les.




  • Ara reparteix les llenques de poma pel damunt de la pasta, procurant que no surtin dels cercles.




  • I, finalment, hi escampes unes bones cullerades de sucre pel damunt de la poma. 
  • Al mig de cada cercle, posa-hi un retall petit de mantega.


I cap al forn:
  • Posa les coquetes de poma dins del forn calent, a 200º, escalfor dalt i baix, durant 10 minuts. La safata l'has de col·locar més amunt de la meitat del forn. I vigila, que aquesta pasta es crema amb facilitat.





Trucs:
  • Si allà on tu vius no hi trobes "obleas", compra pasta brisa o pasta de full. Un got o una tassa et farà de mesura per retallar els cercles. La resta, es fa igual.
  • Si vols que les coquetes brillin més, quan siguin tèbies les pintes amb una mica de xarop que prepararàs fent bullir 50 ml. d'aigua amb 40 gr. de sucre fins que agafi consistència de xarop (pocs minuts). Un pinzell de silicona t'anirà bé per pintar.

Un altre dia pots fer:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada