dimecres, 1 de juny del 2016

Barques de carbassó farcit amb formatge i olives negres

Un primer plat per impressionar a la penya! I no costa gens de fer!




La història d'avui:

El seu nebot li diu que es poden fer les reserves per internet però ella no ho veu clar. Internet l'atabala. Ha passat per dues agències de viatges i hi ha recollit uns quants catàlegs de tours organitzats. Ja fa anys que s'ajunten unes quantes amigues i passen un parell de setmanes de vacances fent algun viatge. Avui es trobaran per berenar i triar on van. No els dirà que els catàlegs dels llocs on ella no vol anar no els ha recollit...




I la recepta:

El formatge que utilitzis ha de tenir un gust una mica potent, però ha de ser tendre perquè es fongui quan posis les barques de carbassó al forn: formatge de cabra, brie, blau... al teu gust!


Necessitaràs per a 2 persones:

2 carbassons
8 olives negres sense pinyol
Formatge de cabra 
Un porro petit
Un grapat de formatge ratllat
Sal
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Renta molt bé els carbassons perquè els faràs servir amb pela i tot. 
  • Fes-los bullir sencers amb aigua abundant i una mica de sal durant 5 minuts i parteix-los de llarg a llarg amb un ganivet esmolat quan s'hagin refredat una mica.


  • Ara els buides sense trencar-ne la pell. Si no tens la cullera buidadora, utilitza una cullereta de postres i una mica de manya. Et quedaran igualment bé. 


  • Aquestes boletes de carbassó que has fet, trinxa-les més petites amb un ganivet. De seguida les faràs servir. 
  • Neteja bé el porro a raig d'aixeta, trinxa'l i sofregeix-lo en oli calentó, amb el foc baix, durant un parell de minuts.


  • Afegeix-hi les boles de carbassó trinxades, una mica de sal i que es vagi coent tot junt, amb el foc baix i la paella tapada. Remena-ho de tant en tant. Trigarà un quart d'hora, més o menys, segons la mida del trinxat.



Per continuar:
  • Talla a trossos ni grans ni petits els formatge de cabra i parteix les olives negres per la meitat.


  • Separa les verdures de l'oli, ben escorregudes, i les vas col·locant dins de les barques de carbassó. Una cullera t'anirà bé per fer-ho.
  • I hi reparteixes pel damunt els bocins de formatge de cabra i les olives negres partides, de la manera que tu vulguis. Creativitat al poder!


  • Escampa-hi una mica de formatge ratllat, del tipus que més t'agradi, pel damunt. No n'hi posis massa, només perquè es gratini i hi doni color. I ho poses al forn, foc a dalt i baix, a 200º durant uns 5-6 minuts. Ei, vigila, que no se't cremin ara que tens la feina feta! Quan el formatge ratllat s'enrosseixi, ja podràs apagar el forn, faci el temps que faci.

No te'ls mengis abans que arribin els altres, eh?



Trucs:
  • Tria carbassons rectes i prims. Rectes perquè se t'aguantaran millor al plat. Prims perquè seran més tendres.
  • Si quan reparteixes el farcit ja tens les barques de carbassó col·locades dintre de la safata que va al forn, no córres el risc que se't trenquin quan en facis el trasllat des del marbre de la cuina a la safata. Evitar el desastre vull dir...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada