Una crema per endur-te a la feina! La pots preparar el dia abans i només et caldrà escalfar-la un moment al microones.
Se sent fort el cor! Com un galop que camina cap a la vida amb energia i decisió. Aviat naixerà el bebè i la família tindrà un altre xicotet per estimar... Ella ja fa mesos que se l'estima, que li parla i que s'impacienta per poder-lo abraçar. Mira alternativament a la pantalla i al seu marit. Somriu. Somriu intensament mentre el metge explica amb detall les imatges de l'ecografia. La seva felicitat s'encomana!
I la recepta:
Si tens un moniato fet al forn, el pots aprofitar per fer aquesta recepta. Si no, cap problema, en compres un i ja ho veuràs quina crema més bona que et quedarà.
Necessitaràs per a 4 persones:
500 gr. de carbassa pelada
1 moniato gros
1 ceba
Sal, pebre negre
Oli verge d'olives arbequines
Per començar:
- Talla la carbassa a daus, que siguin tots més o menys de la mateixa mida, ni grossos ni petits.
- Si tens el moniato cru, el peles com una patata i el talles també a daus de mida semblant als daus de carbassa.
- Si tens el moniato cuit, talla'l a bocins grossos.
- Trinxa la ceba a daus.
- Posa oli en una cassola i, quan sigui calent, hi col·loques els daus de ceba i ho remenes. Foc mitjà-baix i cassola tapada.
- Al cap d'un parell de minuts, hi afegeixes els daus de carbassa. Si tens els daus de moniato cru, també els hi poses. Ho remenes i que continuï coent-se a foc mitjà-baix. Cassola tapada.
- Si tens el moniato cuit, no li posis per ara.
- Ei, no cal que hi posis ni sal ni pebre. Ja n'hi posaràs més endavant.
- Has d'esperar que la ceba sigui transparent i la carbassa i el moniato siguin tous, més o menys 10-12 minuts, segons el grossos que hagis fet els daus.
- Si tenies el moniato cuït, ara que ja han passats el 10-12 minuts és el moment d'incorporar-lo a la cassola.
- Aboca-hi 3 gots grossos de l'aigua bullent. Remena-ho i torna a tapar la cassola.
- I ho deixes coure, tapat i a foc baix, durant 10 minuts més.
Per acabar:
- Tritura amb el minipimer tot el contingut de la cassola, amb una mica de sal i de pebre negre, fins que obtinguis una crema ben fina, sense cap grumoll.
- Ho tastes i, si convé, hi poses més sal i pebre fins deixar-ho al teu gust.
- Si t'agrada la crema més clareta, posa-hi una mica més d'aigua bullent i ho continues triturant fins que estigui al punt que a tu t'agrada.
Trucs:
- Si compres la carbassa pelada i tallada, t'estalvies la feina més feixuga.
- Si vols enriquir la crema, pots fes servir la mateixa quantitat de brou bullent en lloc de l'aigua bullent.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada