dimecres, 15 de novembre de 2017

Pasta amb salsa de xampinyons

Amb xampinyons, pernil i botifarra, és un plat únic molt complet! Ei, i no és difícil de fer!





La història d'avui:

Parlen totes quatre alhora i gesticulen sense parar. Costa d’entendre-les, però diria que no estan gaire contentes. Han tornat d’un viatge organitzat i es veu que han menjat molt malament, que les millors excursions eren opcionals i no sé què diuen d'un guia que només s'explicava en anglès. Al final dedeueixo que no m'aconsellen fer aquest viatge amb aquesta agència. Però si jo no viatjo mai amb agència! Ah, no...? I aleshores, per fi, callen.






I la recepta:
  • Pots fer servir la pasta que vulguis, però millor si té una mica de textura, com els macarrons ratllats o els tortiglioni que he fet servir jo. Et recolliran més bé la salsa.



Necessitaràs per a 4 persones:

350 gr. de pasta
300 gr. de xampinyons
50 gr. de daus de pernil
4 botifarres crues
250 ml. de crema de llet (nata per cuinar)
1 ceba
Sal, pebre negre i nou moscada
Oli verge d'olives arbequines
Opcional: formatge ratllat


Per començar:
  • Ratlla la ceba o trinxa-la ben petita.


  • Talla el peu brut dels xampinyons, renta'ls a raig d'aixeta i talla'ls a làmines.



  • Fregeix les botifarres en una paella amb oli ben calent i reserva-les fins que es refredin per poder-les tallar a bocins petits, però no llencis l'oli, que el faràs servir tot seguit.



Per continuar:
  • En el mateix oli que t'ha sobrat de fregir les botifarres, hi poses la ceba ratllada, la remenes i la deixes a foc baixet fins que vegis que es torna transparent.
  • Quan sigui transparent, hi afegeixes els xampinyons, amb un pols de sal, de pebre negre i de nou moscada. Ho remenes i que es vagi coent tot junt. Foc mig-baix.


  • Veus que els xampinyons ja han agafat color? Doncs és el moment d'afegir-hi la crema de llet. Ho remenes i que es cogui tot junt a foc mig-baix durant 3-4 minuts.


  • Veuràs que la salsa es va fent espessa. Vigila, eh? Ves-ho remenant i recorda que només necessita 3 o 4 minuts. Apaga el foc passat aquest temps.


  • Ara fes bullir la pasta en aigua abundant amb un pessic de sal durant un minut menys del que t'indiqui el fabricant. Al final, l'escórres però no llencis tota l'aigua, que la necessitaràs.





  • Mentrestant, separa 12-15 làmines dels xampinyó que tens a la paella per decorar els plats, si vols.
  • I tritura la resta del contingut de la paella junt amb un cullerot de l'aigua de bullir la pasta. El minipimer t'anirà bé per fer-ho. Tritura-ho fins que et quedi una salsa ben fineta. 
  • Si veus que la salsa és molt espessa, pots anar-hi afegint una mica més de l'aigua de bullir la pasta i continuar triturant-ho. 


Per acabar:
  • Torna la salsa a la paella, incorpora-hi la botifarra tallada i els daus de pernil, ho remenes i que faci una mica de xup-xup durant 3-4 minuts perquè tots els gustos s'integrin.


  • I ja només et falta afegir la pasta a la paella, remenar-ho bé i cap a taula!


  • Posa a taula formatge ratllat perquè cadascú se'n serveixi. 



Trucs:
  • Si compres els xampinyons laminats, feina que t'estalvies.
  • Si ets molt fan del formatge, quan trituris la salsa pots afegir-n'hi un grapadet i triturar-ho tot junt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada