dimecres, 22 de novembre de 2017

Pastissets amb plàtan i festucs

Als nens i a les nenes els encantaran aquests pastissets tan tendres per esmorzar o berenar. Ei, i a tu també!





La història d'avui:

Ha voltat per tots els súpers del barri i no troba pasta italiana fabricada a Itàlia. L'ha convidat a sopar a casa i la pasta és de les poques coses que sap cuinar, però a una noia filla d'italians no li pots donar qualsevol pasta... Està desolat! En quina mala hora li va dir que li faria el plat de pasta més bo que mai no s'havia menjat. Ha de canviar el menú, però és conscient que a la cuina està molt limitat. Fa una trucada. Mama, m'has de salvar!





I la recepta:

  • Dels festucs també en diuen pistatxos, que és el nom en castellà. Els venen torrats amb closca i poden ser amb sal o sense sal. Per fer aquests pastissets, compra'ls sense sal.



Necessitaràs per a 8 pastissets:

2 ous
100 gr. de sucre
60 ml. d'oli verge d'olives arbequines
200 gr. de farina + 7 gr. de llevat
3 plàtans madurs
40 gr. de festucs torrats sense sal
1 llimona





Per començar:
  • Talla 1 plàtan a rodanxes finetes i mulla-les amb suc de llimona perquè no se t'ennegreixin. Aquestes rodanxes les faràs servir senceres.
  • Tritura els altres 2 plàtans, també amb un raig de suc de llimona. Ho pots fer amb la batedora elèctrica o amb una forquilla, el què tinguis a mà.


  • Bat els ous amb el sucre fins que siguin ben escumosos i tinguin un color més claret. T'anirà bé la batedora elèctrica de varetes.



  • Afegeix-hi l'oli i ho bats una mica més.
  • Posa-hi la farina i el llevat fent-ho passar per un sedàs i ho continues batent fins que no hi quedi cap grumoll.


  • Ara posa-hi els plàtans triturats i continua batent fins que la barreja sigui homogènia.


  • Finalment hi incorpores els festucs i les rodanxes de plàtan i ho barreges a mà fins que tot estigui ben barrejat.



Per continuar:
  • Col·loca la barreja en els motllos. Pots fer servir motllos de magdalena, si no en tens de pastisset, eh? Això sí, no els omplis del tot perquè dins del forn augmentaran de volum.
  • I ho poses al forn calent a 180º, escalfor dalt i baix i la safata posada a mitja altura. En 12-14 minuts estaran llestos, segons el forn. Passat aquest temps, punxa'ls amb un escuradents. Si surt sec, ja estan cuïts. Si surt mullat, vol dir que encara necessiten un parell de minuts més de forn.




  • Deixa'ls refredar uns minuts abans de desemmotllar-los i després que s'acabin de refredar damunt d'una reixeta.
Nyam!



Trucs:
  • Si els teus motllos són metàl·lics o no hi confies, unta'ls amb mantega i els empolsimes amb farina abans d'abocar-hi la massa. Així no se t'hi enganxaran els pastissets. Si són de silicona no cal, però si els untes amb una mica de mantega o unes gotes d'oli, no hi farà cap mal!
  • Pots pintar els pastissets pel damunt amb una barreja de sucre glace i suc de llimona. Ei, ha de ser una barreja molt poc líquida! I ho deixes solidificar més o menys mitja horeta, o una mica més segons el gruixuda que facis la capa.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada