dimecres, 1 de novembre del 2017

Cake de taronja al microones

Només necessita 10 minuts de microones! Si et fa mandra encendre el forn, mira't aquest cake que, a més, és superfàcil de fer!




La història d'avui:

Només fa que sentir fes això, porta'm allò, dona'm això altre, passa'm el martell... Tothom la mana, tothom! Quan va deixar de ser el cap de colla per passar a rebre ordres? També fa estona que dubta entre enfurismar-se o dissimular. El gos se l'està mirant fixament. Tu no, eh? Tu no t'atreveixis a manar-me! El gos li llepa la mà i ella decideix dissimular quan el fill petit li torna a reclamar el martell des del capdemunt de l'escala...




I la recepta:

Si no saps com mesurar l'oli, calcula una mica més de la meitat de l'envàs del iogurt.


Necessitaràs per a un motllo de 22 cm. de llarg:

3 ous dels grossos
125 gr. de sucre morè
1 iogurt natural
70 ml. d'oli verge d'olives arbequines
1 taronja grossa
140 gr. de farina + 10 gr. de llevat
1 cullerada de mantega per untar el motllo
Sucre glace per decorar


Per començar:
  • Renta i ratlla la pell de la taronja en un platet i esprem-ne tot el suc en un bol.
  • Bat els ous amb el sucre morè fins que vegis que la barreja augmenta de volum.


  • Afegeix-hi el iogurt, l'oli, el suc de taronja i la ratlladura. Torna-ho a batre una mica més fins que estigui tot ben barrejat.


  • Ara posa-hi la farina i el llevat, fent-ho passar per un sedàs.


  • Continua batent fins que tot s'hagi integrat i ho aboques dins d'un motlle rectangular que previament  hauràs untat amb una mica de mantega i un pols petit de farina.



Per acabar:
  • Posa el motllo al microones, a 800 w., durant 10 minuts. I després, abans de treure el cake del microones, deixa-l'hi reposar 5 minuts més.
  • I ja està fet! Escampa-hi una mica de sucre glace pel damunt, que sempre fa bonic!



Truc:
  • Si allà on tu vius no hi ha oli d'oliva, utilitza 70 gr. de mantega a temperatura ambient, que d'això n'hi ha pràcticament a tot arreu. Ei, mira que la mantega estigui tova. Si no ho està, escalfa-la uns segons al microones.
  • Pots servir el cake tallat a llesques i acompanyat de melmelada o nata o xocolata.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada