Només necessita 10 minuts de microones! Si et fa mandra encendre el forn, mira't aquest cake que, a més, és superfàcil de fer!
Només fa que sentir fes això, porta'm allò, dona'm això altre, passa'm el martell... Tothom la mana, tothom! Quan va deixar de ser el cap de colla per passar a rebre ordres? També fa estona que dubta entre enfurismar-se o dissimular. El gos se l'està mirant fixament. Tu no, eh? Tu no t'atreveixis a manar-me! El gos li llepa la mà i ella decideix dissimular quan el fill petit li torna a reclamar el martell des del capdemunt de l'escala...
I la recepta:
Si no saps com mesurar l'oli, calcula una mica més de la meitat de l'envàs del iogurt.
Necessitaràs per a un motllo de 22 cm. de llarg:
3 ous dels grossos
125 gr. de sucre morè
1 iogurt natural
70 ml. d'oli verge d'olives arbequines
1 taronja grossa
140 gr. de farina + 10 gr. de llevat
1 cullerada de mantega per untar el motllo
Sucre glace per decorar
1 cullerada de mantega per untar el motllo
Sucre glace per decorar
Per començar:
- Renta i ratlla la pell de la taronja en un platet i esprem-ne tot el suc en un bol.
- Bat els ous amb el sucre morè fins que vegis que la barreja augmenta de volum.
- Afegeix-hi el iogurt, l'oli, el suc de taronja i la ratlladura. Torna-ho a batre una mica més fins que estigui tot ben barrejat.
- Ara posa-hi la farina i el llevat, fent-ho passar per un sedàs.
- Continua batent fins que tot s'hagi integrat i ho aboques dins d'un motlle rectangular que previament hauràs untat amb una mica de mantega i un pols petit de farina.
- Posa el motllo al microones, a 800 w., durant 10 minuts. I després, abans de treure el cake del microones, deixa-l'hi reposar 5 minuts més.
- I ja està fet! Escampa-hi una mica de sucre glace pel damunt, que sempre fa bonic!
Truc:
- Si allà on tu vius no hi ha oli d'oliva, utilitza 70 gr. de mantega a temperatura ambient, que d'això n'hi ha pràcticament a tot arreu. Ei, mira que la mantega estigui tova. Si no ho està, escalfa-la uns segons al microones.
- Pots servir el cake tallat a llesques i acompanyat de melmelada o nata o xocolata.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada