Molt fàcil de fer, ho pots preparar amb antelació i és genial per a un sopar amb els amics!
La història d'avui:
Tota la tarda que va de botiga en botiga buscant un vestit llarg i afavoridor. A la colla aviat no hi quedaran solters ni solteres, em diu. És com una febrada col·lectiva. Tothom ha decidit casar-se enguany després d'anys de convivència i les noies tenim la mania de no repetir vestit als casaments. Un dineral! Somriu amb complicitat quan diu que cal aprofitar les rebaixes...
Tota la tarda que va de botiga en botiga buscant un vestit llarg i afavoridor. A la colla aviat no hi quedaran solters ni solteres, em diu. És com una febrada col·lectiva. Tothom ha decidit casar-se enguany després d'anys de convivència i les noies tenim la mania de no repetir vestit als casaments. Un dineral! Somriu amb complicitat quan diu que cal aprofitar les rebaixes...
I la recepta d'avui:
Necessitaràs per a 2 persones:
2 albergínies
1 ceba
3 salsitxes
Formatge ratllat
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Primer que res prepara les albergínies:
- Renta les albergínies, talla'n la cua o peduncle i parteix-les per la meitat, de llarg a llarg.
- Amb un ganivet esmolat, fes-hi uns talls a la part blanca
- I les pases un moment per la paella amb oli calent, a foc alt, banda i banda, només perquè s'enrosseixen una mica. No et passis de temps, eh? Només volta i volta.
- I ara les poses al microones durant 7 minuts, a màxima potència. Si no tens microones, doncs continua amb la paella fins que les albergínies siguin toves de la part blanca, però a foc mitjà-baix i tapades. Compte que la part de la pell no se't trenqui!
- Les treus del microones i les buides. Si tens l'estri de buidar, millor. Si no, amb una cullera de postres també t'anirà bé. Has de vigilar de no trencar-ne la pell perquè després l'hauràs de farcir.
Ara faràs el farcit:
- Treu la carn de les salsitxes de dins del budell. O bé talla les salsitxes a bocinets, com et resulti més fàcil. I ho fas sofregir en oli calent. Sofregir significa fregir superficialment, només perquè agafin color per fora. Ja s'acabaran de coure en el pas següent.
- Ratlla la ceba i fes-la sofregir amb oli calentó en una altra paella.
- Quan comenci a agafar color, hi poses els bocins d'albergínia, un pessic de sal, ho remenes i ho deixes fregir un parell de minuts a foc mitjà.
- Hi poses les salsitxes i que s'acabi de coure tot junt uns minutets més, no gaires, només perquè tots els gustos s'integrin. Sabràs que és cuit del tot quan vegis que la salsitxa és completament cuita.
Ja només et falta farcir les albergínies:
- Tan fàcil com anar repartint el farcit dins de les albergínies que havies buidat! Una cullera és el què t'anirà més bé per fer-ho.
En aquest moment pots aturar-te, si vols. És la gràcia d'aquest plat. El pots fer a primera hora i només et queda posar-lo al forn un moment abans de servir-lo a taula!
I cap al forn:
- Escampa-hi formatge ratllat pel damunt. Pot ser mozzarella, emmenthal o qualsevol altre que t'agradi. Avui hi hem posat mozzarella.
- El poses al forn, només amb el grill encès (la part de dalt del forn) fins que vegis que el formatge es torna ros. Seran uns 5 minuts, més o menys, segons el formatge que hi posis. Però vigila, eh? A veure si ho cremaràs ara que ja has fet tota la feina!
- Serveix les albergínies farcides de salsitxa ben calentones. Que vagi de gust!
Trucs:
- Escull albergínies llargues i primes: són més tendres.
- Les albergínies han de sortir del microones ben cuites. Quan les treguis, si veus que encara no s'han cuit de tot arreu, les tornes a posar al microones. Pensa que tot depèn de la mida de les albergínies. Si són grosses segurament necessitaran 8-9 minuts enlloc dels 7 minuts que t'indico a la recepta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada