La història d'avui:
Van tallant trocets de la rajola de xocolata mentre van xerrant. El meu fill m'ha donat aquest mòbil però no m'hi aclareixo, diu l'una. Ah, jo només el faig servir per rebre trucades, diu l'altra. Doncs a mi la meva filla m'ha ensenyat a escriure-hi, afegeix amb orgull indissimulat la tercera mentre agafa un altre bocinet de xocolata. I es produeix un silenci d'admiració... Entre totes tres acumulen gairebé 250 anys.
I la recepta:
Vaig portar el pastís de peres i xocolata a un dinar. Érem sis i només en va quedar el tall de la vergonya! Ja veuràs com t'agradarà...
Necessitaràs per a 6-8 persones:
3 ous
180 gr. de sucre
150 ml. d'oli verge d'olives arbequines
100 ml. de llet
220 gr. de farina + 1 sobre de llevat
3-4 peres conference ben madures
El suc de mitja llimona
I per a la cobertura:
125 gr. de xocolata de cobertura
125 ml. de crema de llet
63 gr. de mantega a temperatura ambient
Per guarnir:
Boletes de cereals de xocolata
Comença per les peres:
- Pela les peres i talla-les a làmines quadrades -que no siguin miniatures però tampoc cal que siguin enormes- i ruixa-les amb el suc de la llimona. Això ho fas perquè no se t'ennegreixin mentre no les fas servir.
Ara posa't a fer la massa:
- Passa la farina i el llevat per un sedàs i no ho guardis gaire lluny, que ho faràs servir immediatament.
- Separa els rovell de les clares, munta les clares a punt de neu i guarda-les a la nevera mentre no les necessitis. Si no saps com fer-ho, clica aquí i ho veuràs en detall.
- Ara bat els rovells amb el sucre fins que gairebé doblin el seu volum. Pots fer servir el minipimer o una batedora de barnilles. Veuràs que el color es va tornant més clar i que fa bombolletes.
- Afegeix-hi l'oli i la llet i continua batent.
- Posa-hi la farina i el llevat que havies passat pel sedàs i continua batent-ho fins que la massa sigui ben fina.
Ara faràs dues coses a mà:
I cap al forn:
- Posa dins de la massa els bocinets de pera que tenies guardats i remena'ls a mà. Això és fàcil, eh?
- Finalment, incorpora-hi les clares muntades que tens a la nevera. Aquí sí que ho has de fer amb compte, amb moviments rotatoris de dalt a baix. Tot ben suau.
I cap al forn:
- Ja ho pots abocar en el motlle i cap el forn, a 180º, durant 40 minuts o fins que vegis que en punxar-lo amb un escuradents et surti net. No em cansaré de dir que cada forn és un món, així que estigues pendent del pastís cap al final de la cocció.
- Treu-lo del forn i deixa'l refredar damunt d'una reixeta.
Fes la cobertura:
Quan el pastís sigui fred, prepara'n la cobertura. És superfàcil!
- Trenca la xocolata de cobertura a trossos no gaire grossos.
- Escalfa la crema de llet en un cassó. Quan vegis que comença a bullir, aparta-ho del foc. Fora del foc tira-hi dintre els bocins de xocolata i la mantega.
- No paris de remenar fins que vegis que tot està completament integrat.
- Aboca-ho immediatament damunt del pastís, amb el mateix cassó si tens bona punteria, mirant de cobrir bé tot el pastís. Necessitarà una horeta o dues de nevera per endurir-se.
- Per guarnir el pastís de peres i xocolata reparteix-hi pel damunt, al teu gust, unes quantes boletes de cereals.
I ja està fet!
Trucs:
- Posa la cobertura de xocolata en dues passades. La primera sense mirar massa prim. La segona tractant de cobrir bé les parts que la primera passada no hagi cobert.
- Si vas molt a poc a poc cobrint el pastís amb la xocolata, se't refredarà i no va tan bé. Cap problema: la fas escalfar uns segons a foc molt baixet, remenant, i continues!
- Guarda el pastís de peres i xocolata a la nevera fins que el necessitis.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada