Fet amb farina d'arròs i amb orxata, aquí no hi ha gluten. La molla és densa, ideal per sucar a la xocolata o per sucar a l'orxata, a l'estil valencià!
La història d'avui:
Surt de la piscina a poc a poc, es recull els cabells en una cua i va cap a la tovallola caminant de puntetes. Les amigues la criden. Em veu i em saluda amb alegria. S'ha fet un tatuatge prop del turmell, una papallona petitona volant. Era per provar, a veure si m'agradava, explica orgullosa del resultat quan veu que me la miro. La mama? Sí, de moment es va enfadar, però ja li ha passat... Em fa un petó i torna amb el grup d'amigues.
Surt de la piscina a poc a poc, es recull els cabells en una cua i va cap a la tovallola caminant de puntetes. Les amigues la criden. Em veu i em saluda amb alegria. S'ha fet un tatuatge prop del turmell, una papallona petitona volant. Era per provar, a veure si m'agradava, explica orgullosa del resultat quan veu que me la miro. La mama? Sí, de moment es va enfadar, però ja li ha passat... Em fa un petó i torna amb el grup d'amigues.
I la recepta:
Ja veuràs que és molt fàcil de fer. En dos passos, ja el tindràs dins del forn!
Necessitaràs:
2 ous grossos
180 gr. de sucre
125 ml. d'orxata
125 ml. d'oli verge d'olives arbequines
250 gr. de farina d'arròs
10 gr. de llevat
Una culleradeta petita de canyella
Mitja culleradeta d'aigua de flor de taronger
Un pols petit de sal
Primer que res:
- Bat els ous amb el sucre fins que vegis que la barreja sigui ben escumosa.
I segon pas:
- Afegeix-hi la farina d'arròs, el llevat i la canyella passant-ho per un sedàs.
- Posa-hi l'orxata, l'oli i la resta d'ingredients i continua batent-ho fins que la barreja sigui ben fineta i sense cap grumoll.
I cap al forn:
- Aboca la barreja dins del motlle. Si el motlle és de silicona, ja et va bé. Si és d'un altre material, unta'l per dins amb una mica d'oli o de mantega. I cap al forn, calent a 180º, escalfor dalt i baix, durant uns 40 minuts o fins que en punxar-lo amb un escuradents et surti net.
- Desemmotlla'l quan sigui fred i ja està!
No et descuïdis de tenir l'orxata en fred per acompanyar el pastís, eh?
- Si vols, hi pots escampar una mica de sucre glace pel damunt, més que res per fer bonic...
Truc:
- Com més bona sigui l'orxata, més gustet en tindrà el pastís.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada