Si compres feta la pasta de full, la resta és ben fàcil! Les pomes són dolces, la crema ho amoroseix i la pasta de full és cruixent. Que bo!
La història d'avui:
Ha de dir que no. Tant de temps esperant aquesta cita i ha de dir que no. Quina ràbia! I tot per culpa d'aquest temps fastigós. Es mira al mirall. Se li marquen ulleres i té el nas vermell, el cap li fa mal i no para de tossir. Es prepara una aspirina efervescent i, amb el soroll de les bombolles de fons, tecleja un whatsapp dient que no pot. Una llàgrima rebota a la pantalla...
I la recepta:
Entre la poma i la pasta de full hi posaràs una mica de crema pastissera. T'explico com es fa la crema però, si no tens temps, també pots comprar un sobre de preparat per fer crema o natilles i sortiràs del pas.
Necessitaràs:
Una placa de pasta de full rectangular
2 pomes golden
1 llimona
1 cullerada de sucre
1 cullerada de sucre
Per a la crema pastissera:
250 ml. de llet
1 rovell d'ou
20 gr. de maizena
40 gr. de sucre
Mitja culleradeta de canyella en pols
Primer faràs la crema:
- Escalfa una mica més de la meitat de la llet al foc, amb el sucre, la canyella i un bocí de pela de llimona. Remena-ho i, quan arrenqui a bullir, l'apartes del foc i esperes uns 10 minuts perquè s'infusioni i es refredi una mica.
- Posa la resta de la llet, sense escalfar, en un bol i barreja-hi bé el rovell d'ou i la maizena, fins que no t'hi quedi cap grumoll. Insisteix a remenar. Un minut més pot ser la gràcia per no trobar-hi grumolls!
- Barreja totes dues preparacions i ho poses al foc baixet. Ho vas remenant sense parar fins que s'espessi.
Ara la pasta de full:
Ei, pensa que tota l'estona faràs servir la pasta de full amb el paper amb què vé embolicada, així que no el llencis.
- Retalla una tira d'1 cm. de massa dels quatre costats de la placa de pasta de full, la mulles una mica amb aigua i l'enganxes damunt de la placa. Mira-ho a la foto.
- Punxa tot el fons de la placa de pasta de full amb una forquilla. Això ho fas perquè no pugi.
- Posa la pasta de full dins de la safata del forn i cap al forn calent, a 200º, amb escalfor dalt i baix, durant 10-12 minuts.
- Treu-la i deixa-la refredar damunt d'una reixeta.
- Quan sigui freda, hi escampes pel damunt la crema pastissera, que també s'haurà refredat.
Les pomes:
- Pela i talla a rondanxes fines les pomes. Ruixa-les amb suc de llimona per evitar que s'ennegreixin.
- I col·loca-les damunt de la crema pastissera. Escampa-hi una cullerada de sucre pel damunt.
I cap al forn:
- Ho poses al forn a 200º, escalfor dalt i baix, durant 20-25 minuts o fins que vegis que la pasta de full s'ha tornat rossa i la poma és tova. Vigila, eh? Que la pasta de full tendeix a cremar-se ràpid!
- Recorda deixar-ho refredar damunt d'una reixeta.
Trucs:
- Les pomes golden van molt bé per fer aquest pastís perquè són dolces, però pots fer-ne servir qualsevol altra que t'agradi.
- Si vols que brilli, pots fer un almíbar amb 1 cullerada sopera de sucre i 4 cullerades soperes d'aigua. Ho fas bullir un o dos minuts, remenant, i pintes la superfície del pastís.
Un altre dia pots fer:
Molt útil i didàctic. Gràcies
ResponEliminaTorna sempre que vulguis!
Elimina