Amanida de raves, canonges i blat de moro per a gent amb pressa

Una amanida ràpida, plena de vitamines i de color i que no dóna feina! Genial, no?




La història d'avui:

Avui toca parlar amb la mama. Pobreta, sempre pateix! Això de tenir el fill tan lluny ho porta bastant malament. I la diferència horària també. Sort que ara que ja s'aclareix amb l'skype i amb l'horari, sembla que es va tranquil·litzant! Al principi de ser fora, trucava a hores intempestives i després es queixava que el noi no li agafava el telèfon... Hi ha una pregunta que no falla mai "fill, ja menges bé?". Ella sempre el troba massa prim.




I la recepta:

Gairebé no és ni una recepta, de tan fàcil! Ei, compra els canonges en bossa, dels que ja estan rentats, que encara aniràs més depressa. Pots amanir-ho amb sal i oli, però si vols perdre-hi un minut més, fes-hi la vinagreta.


Necessitaràs, per a 2 persones:

2 grapats de canonges
6 raves
Mig pot petit de blat de moro dolç




I per a la vinagreta:

3-4 cullerades d'oli verge d'olives arbequines
1 cullerada de vinagre de Mòdena
1 culleradeta petita de mostassa
Sal


Fes-ho així:
  • Treu les fulles i l'arrel dels raves, renta'ls bé i talla'ls a rodanxes.


  • Renta els grans de blat de moro a raig d'aixeta i deixa'ls escórrer. Un colador qualsevol t'anirà bé.


  • Posa els canonges en un plat. Així de fàcil.


  • Reparteix-hi les rodantxes de rave i els grans de blat de moro. Tants com vulguis!



I ja t'ho pots menjar, amb sal i oli. O amb una vinagreta, que no et portarà ni un minut fer-la.


La vinagreta:
  • Posa tots els ingredients en un pot amb tapa i sacseja'ls fins que el color sigui uniforme. Com si fessis un combinat, a ritme de salsa, ja m'entens.


  • Tasta-ho, corregeix la sal i el vinagre i torna-ho a sacsejar. Ho tastes i repeteixes l'operació fins a deixar-ho al teu gust.



Truc:
  • Si no tens canonges a l'abast, posa-hi qualsevol altra mena d'enciam tallat a bocins petits.
  • Si vols, pots substituir la mostassa per una culleradeta petita de mel.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada