divendres, 29 de gener del 2016

Llenties estofades amb botifarra i xoriço

Plat de cullera, calentó, energètic, casolà, propi de la dieta mediterrània i fàcil de fer... Ja saps que cal menjar llegums, així que anima't a fer llenties almenys un cop o dos al mes!





La història d'avui:

Va rosegant l'entrepà d'hamburguesa mentre llegeix amb atenció la guia de viatges. De tant en tant marca amb retolador groc alguna cosa que li crida l'atenció. Sona l'alarma del mòbil i s'aixeca. Recull la guia i la bossa de viatge, paga al cambrer, travessa el carrer i entra a l'estació d'autobusos. Té una barreja de curiositat i d'inquietud per conèixer el país d'on procedeixen els seus pares, les seves arrels. Ell se sent d'aquí i no sap com se sentirà allà.




I la recepta:

Compra les llenties cuites, que siguin de qualitat. T'estalviaràs una feinada i el resultat és boníssim! Si trobes llenties pardines, millor. Si no, qualsevol altra et farà el servei.


Necessitaràs per a 2 persones:

500 gr. de llenties pardines cuites
300 gr. de botifarra crúa o de salsitxes
100 gr. de xoriço
40 gr. de daus de pernil

1 ceba
1 tomàquet ratllat o 3 cullerades de tomàquet triturat de pot

2 grans d'all
1 fulla de llorer
Oli verge d'olives arbequines





Per començar:
  • Ratlla la ceba.


  • I talla les botifarres i el xoriço a rodanxes.



I ja pots començar a cuinar:
  • Posa oli en una cassola i sofregeix-hi la botifarra. Sofregir vol dir fregir superficialment, només perquè les rodanxes agafin color.
  • Afegeix-hi els dos alls sense pelar i la ceba ratllada. Tingues el foc baixet i ves-ho remenant de tant en tant.


  • Quan la ceba tingui color daurat, posa-hi el tomàquet ratllat i un pols de sal. Remena-ho i que es vagi coent tot junt.


  • Incorpora-hi les rodanxes de xoriço i els daus de pernil.



  • Ho remenes i hi poses la fulla de llorer.


  • Quan el tomàquet sigui cuit, cobreix-ho amb aigua calenta. Veuràs que el tomàquet està cuit perquè canvia de color, de vermell viu passa a un color vermell amarronat.
  • Ho remenes i hi afegeixes les llenties. A partir d'ara no ho remenis amb força, eh? Perquè destrossaries les llenties.


  • I que faci xup-xup, amb el foc baix, durant 15 minuts, amb la cassola tapada. I ja ho tens fet!




Trucs:
  • Les llenties estofades amb botifarra i xoriço es poden menjar l'endemà i són tan o més bones que el mateix dia. Així que fes-ne més del què necessitis i en tindràs per a la carmanyola!




2 comentaris:

  1. Una recepta molt bona però té un problema: enlloc dius que has de posar el més imprtant: les llenties. Suposo que volies dir que quan el tomàquet fos cuit havies d'incorporar les llenties cuites i aleshores cobrir-ho d'aigua, no es cert?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Sort que te n'has adonat. És com un misteri: hi havia la foto amb les llenties incorporades però havien desaparegut dues línies senceres de text. Ja ho he reparat!

      Elimina