dimecres, 27 de gener del 2016

Mug cake de xocolata en cinc minuts al microones

Tens una tassa? Doncs ja pots preparar-te un pastís dolç en cinc minuts, sense embrutar res més que la tassa i una cullera!





La història d'avui:

Mira pel damunt de les ulleres, sorprès. Ho ha entès perfectament però li ho fa repetir. Que sí, que me'n vaig a Londres per practicar l'anglès. Sóc major d'edat, papa, no m'ho pots impedir... Se la mira fixament. La seva nena petita s'ha fet gran i el desafia. Tem sentir-ne la resposta que ja intueix però, amb veu rogallosa, li fa una altra pregunta: I aquell noi llargarut, també hi va?




I la recepta:

És tan ràpid i tan fàcil de fer que fliparàs en colors, ja t'ho dic. El mug cake es menja tebi, acabat de fer i amb cullereta, un minut abans de sortir corrents cap a la feina. Ei, i el fas 5 minuts abans i sense despentinar-te, eh?


Necessitaràs:

2 cullerades soperes ben plenes de farina
2 cullerades soperes de sucre
1 cullerada sopera ben plena de nesquik, colacao o cacau
Mitja culleradeta de llevat
2 cullerades soperes d'oli verge d'olives arbequines
2 cullerades soperes de llet
Una gota d'extracte de vainilla (opcional)
Una tassa i una cullera sopera



No et mores de ganes de tastar-lo?


Fes-ho així:
  • Barreja la farina, el sucre, el cacau i el llevat dins de la mateixa tassa que faràs servir. Ben remenat i ben barrejat amb una cullera petita.


Més barrejat que a la foto, eh?

  • Ara posa-hi l'oli, la llet i la gota d'extracte de vainilla. I torna-ho a remenar amb una mica de gràcia fins que la barreja sigui com una crema brillant i espessa. 



I cap al microones:
  • Només necessita un minut i mig de microones a 800 w, la potència màxima en la majoria de microones. 
  • Treu-lo. Compte, no et cremis tu en treure'l del micro, que la tassa estarà molt calenta!
  • Punxa'l amb un escuradents. Si surt sec, ja et pots menjar el pastís. Si surt mullat, torna'l a posar al microones, però prova-ho només 20 segons, que en el microones és fàcil que es cremi. Sempre pots tornar-l'hi a posar 20 segons més, si fa falta. 


Mira, aquí el tens, ben esponjós. Nyam!
  • Recorda que el mug cake te l'has de menjar tebi perquè si el deixes refredar se t'endurirà a la mateixa velocitat que l'has cuinat.

Trucs:
  • Si la tassa que tu fas servir és més gran que la que he escollit jo, vull dir si has agafat un mug de veritat, dobla els ingredients per fer un pastís més grandet. Aleshores necessitarà 2 minuts de microones i fer la prova de l'escuradents.
  • Recorda que si la tassa és més o menys gran o si és més o menys gruixuda, el temps et pot variar. Ei, però només et pot variar uns quant segons. Segons, eh?. No ho facis com jo, que la primera vegada el vaig cremar per posar-hi un minut extra!

Un altre dia pots fer:

Coca de iogurt amb perles de xocolata, super-fàcil i ràpida







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada