Fàcil i sense complicacions, però boníssima! Es fa en 15 minuts i la pots preparar el dia abans. Genial per a l'hora de sopar!
La història d'avui:
Des d'Anglaterra li envien la foto del jardí nevat, amb una capa blanca ben gruixuda pel damunt dels arbres i un cel gris plom de fons. Enveja, aquí tenim molta neu!, escriuen els amics anglesos. Saben que ja li han tret el guix de la cama però el metge encara no el deixa anar a esquiar. Arruga el front, puja al cotxe i en menys de cinc minuts ja està enfocant. Fa una foto de la platja deserta, amb el mar turquesa i el cel blau intens. Ni un núvol. L'envia i tecleja maliciosament "Doncs aquí tenim sol i platja". Està segur que ara l'enveja ha canviat de bàndol...
I la recepta: Un altre dia publicaré una sopa de peix més entretinguda de fer, més potent. Aquesta d'avui és de cocció tan directa i amb ingredients tan bàsics que se la pot menjar un nen petit o una persona convalescent. Saps aquells dies que el cos et demana alguna cosa calentona però no tens ganes de menjar res fort? Doncs són dies de sopeta de peix!
- A les fotos veuràs que he fet servir 3 peixos: una lluerna (la de color vermell), una mòllera (la de color clar) i una rata (pobre peix, tan bo que és i quin nom més desgraciat que té!). Però pots fer servir el peix que vulguis, sempre millor si és de carn dura perquè no se't desfaci tant en coure'l.
Necessitaràs per a 4 persones:
800 gr. de peix de roca
800 gr. de peix de roca
1 ceba i 1 gra d'all
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Un branquilló de julivert
2 litres d'aigua
Unes quantes torradetes
Mira quina preparació més fàcil:
- Renta el tomàquet i punxa'l en 5 o 6 llocs amb un ganivet.
- Pela la ceba però no la tallis perquè la faràs servir sencera. Només fes-hi un tall al costat.
- Renta i asseca el julivert.
- Tria un gra d'all i treu-n'hi la pela exterior blanca, però deixa-hi la pela rosada.
- Renta a raig d'aixeta el peix, no cal gaire si és fresc.
Ara toca fer el brou de peix:
- Posa els 2 litres d'aigua en una olla i col·loca-hi tot el peix dintre, la ceba, el tomàquet, el gra d'all i el julivert. Tot al mateix temps.
- Afegeix-hi un bon raig d'oli i un pessic de sal, tapa l'olla i que bulli 15-20 minuts si fas servir una olla tradicional. Si ho fas amb olla ràpida, amb 6 minuts n'hi ha prou.
- I ja tens el brou de peix fet! Fàcil, eh?
I a fer la sopa:
- Cola el brou i esmicola el peix. L'única eina que hi ha per fer-ho són els dits, així que compte amb les espines!
- Quan vulguis servir la sopa, només hauràs de repartir el peix esmicolat als plats, posar-hi 5 o 6 torradetes a cada un,
- i abocar-hi el brou ben calent pel damunt.
Trucs:
- Si allà on vius no hi ha peix fresc, posa-n'hi de congelat. No et diré que sigui ben bé el mateix, però serà sopa de peix.
- Si no tens julivert, posa-hi una fulla de llorer.
- Quan escalfis el brou, pots posar-hi un pols de pebre vermell perquè tingui un color més bonic.
- Si t'agrada el gust de l'all -i no tens una cita immediatament, he, he- pots refregar un all cru pel damunt de les torradetes. Una solució és que la teva parella també en mengi...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada