Fixa't que alt que surt aquest pa de pessic i que fàcil és de fer!
La història d'avui:
No tenen més d'onze anys i van parlant del menjar i dels restaurants que més els agraden mentre tornen cap a casa de l'escola. Japonès, diu l'un, italià diu l'altre, a mi els plats xinesos i brasilers diu el tercer. Tot el que els agrada és exòtic? No, quan van concretant surten els macarrons, les pizzes i la xocolata. Ja m'estranyava...!
I la recepta:
Molt fàcil i ràpid de fer. Ja ho veuràs!
Necessitaràs:
2 ous
200 gr. de sucre
110 ml. d'oli verge d'olives arbequines
125 ml. de llet
150 gr. de farina
50 gr. de nesquik o colacao
10 gr. de llevat
Mitja tasseta d'anís (opcional)
Motlle de 15 cm. de diàmetre
Doncs ja pots fer la massa:
- Bat els ous amb el sucre, l'oli i la llet.
- En un altre recipient barreja la farina, el llevat, el nesquik o el colacao i ho afegeixes a la mescla anterior passant-ho per un sedàs.
- Afegeix-hi també l'anís, si t'hi agrada.
- Bat-ho bé fins que no t'hi quedi cap grumoll.
Has vist com t'ha de quedar? Les bombolles faran que el pa de pessic de xocolata resulti més esponjós.
I ara cap el forn:
- Només et falta col·locar la massa dins del motlle i posar-ho al forn, a 180º amb ventilació, durant 35-40 minuts segons forn, o fins que en punxar-ho al mig amb un escuradents et surti sec.
- Treu-lo del forn i espera't uns minuts a desemmotllar-lo perquè no se’t trenqui. Deixa’l refredar damunt d’una reixeta.
Si vols, escampa-hi una mica de sucre glace pel damunt, que sempre queda més afavorit. I ja està!
Trucs:
- Si el motlle que fas servir no és de silicona, unta'l amb una mica d'oli i escampa-hi un pols de farina perquè després ho desemmotllaràs amb més facilitat.
- Si és de vidre o metàl·lic, el millor és folrar-lo amb paper vegetal però, si no en tens, també el pots untar amb una mica d'oli i escampar-hi un pols de farina.
- Si el teu forn no té ventilació, hauràs de coure el pa de pessic de xocolata uns 10 minuts més.
- Pots substituir l'oli per mantega... però engreixa més!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada