dissabte, 17 de gener del 2015

Coca de iogurt fàcil

Aquesta coca és molt fàcil i ràpida de fer. Qui no hagi fet mai un pastís hauria de començar fent qualsevol coca de iogurt perquè sempre surten bé!






La història d'avui:

Sempre van junts quatre o cinc, troten carrer avall per la vorera camí de la Vila Olímpica. Disciplinats, cohesionats, mantenen una velocitat ben calculada que no els obliga a aturar-se als semàfors. Quines deuen ser les seves històries? Són bombers, em van dir, mentre els veia allunyar-se corrent carrer avall.





I la recepta:

No cal ni que pesis els ingredients perquè el iogurt buit et servirà de mesura. És fàcil, fàcil, ja ho veuràs. Ah, i el bé que va trobar-ne una de feta quan arribes a casa després d'haver sortit a córrer o a patinar!


Necessitaràs:

3 ous mitjans o 2 ous grossos
1 iogurt natural (recorda que l’envàs buit et servirà de mesura per als altres ingredients)
1 mesura d’oli d’oliva verge d’olives arbequines 
2 mesures de sucre
3 mesures de farina
1 sobret de llevat
Motlle rodó d’uns 22 cm. de diàmetre o quadrat de 20 cm.

Ei, llegeix-te els trucs del final del post abans de començar a treballar, per si hi ha alguna cosa que encara no saps.





Primer faràs la massa:
  • Bat els ous amb el sucre, amb un minipimer o unes barnilles manuals o amb l’accessori de barnilles de l’amassadora, fins que la barreja sigui ben escumosa.


Veus? T'ha de quedar de color claret i amb bombolles.

  • Afegeix-hi el iogurt, l’oli, la farina passada per un sedàs, i el llevat. Continua batent-ho fins que la barreja sigui ben uniforme.




Ara ho posaràs al forn:
  • Aboca la massa al motlle i cap al forn calent a 180º, escalfor dalt i baix, durant 35 minuts. Pots fer servir un motlle rodó, quadrat o rectangular, al teu gust.


Aquesta coca és feta amb un motlle rectangular

  • Si el teu forn no té ventilació, quan la coca faci 10 minuts que és dins del forn, apaga l’escalfor de dalt. Amb l’escalfor de baix n’hi haurà prou perquè se’t cogui bé de dins i no se’t cremi de fora.

Comprovació de cuit:
  • Passat’s els 35 minuts, punxa el centre de la coca amb un escuradents i si et surt net, ja la pots treure. Si et surt mullat, deixa-ho dins del forn 5 minuts més. Torna-la a punxar. Quan et surti net l’escuradents, ja és cuita. 
  • Treu immediatament el motllo del forn. Deixa-ho refredar uns minutets -pocs, eh?- abans de desemmotllar la coca perquè no se't trenqui. 
  • Ara la desemmotlles i la deixes acabar de refredar damunt d’una reixeta i ja tens la coca acabada!


Aquest tall és d'una coca feta amb motlle rodó.


Trucs:
  • Si no tens un motlle de 22 cm., pots fer-ne servir qualsevol altre de semblant: si és més petit el pastís et quedarà més alt i si és més ample et quedarà una mica més baix.
  • Folra el motlle amb paper vegetal o bé unta el motlle amb una mica d'oli i escampa-hi un pessic de farina abans de posar-hi la massa. Encara que sigui de silicona, si l'untes, ho desemmotllaràs més fàcilment.

Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada