dilluns, 26 de gener del 2015

Pastís de formatge batut desnatat

Avui fem un pastís de formatge per als no formatgers! Vull dir que té un gust tan suau que agrada a tothom i, a més, les temibles calories es mantenen a ratlla perquè està fet amb formatge light.






La història d'avui:

No havia vist mai tants formatges junts fins que vaig anar al mercat del formatge d'Alkmaar, un poble del nord d'Holanda. Tota la cerimònia de pesatge i transport de les enormes rodes de formatge en gòndoles portades a pes de braços per equips de dos homes vestits de blanc ara, en realitat, només és un espectacle per als turistes però té la seva gràcia.





I la recepta:

Per fer aquest pastís, pots utilitzar el formatge batut que vulguis. Jo et proposo fer-ho amb un de desnatat però, si n'hi vols posar un amb totes les calories, les proporcions de la recepta no canvien.


Necessitaràs:

125 gr. sucre
2 ous
250 gr. formatge batut desnatat
50 ml. d’oli verge d’olives arbequines
100 gr. de farina
10 gr. de llevat
Un pensament de sal 


Comencem:
  • Separa els rovells de les clares i fes pujar les clares a punt de neu amb el pensament de sal. Si no saps com fer-ho, clica aquí i t'ho explico. Reserva les clares muntades a la nevera.


  • Ara bat el sucre amb els rovells, el formatge batut i l'oli fins que la barreja sigui homogènia. 


  • Incorpora-hi la farina i el llevat passats per un sedàs i ho bats tot junt fins que no hi quedi cap grumoll.



Ara treballaràs a mà:
  • Afegeix-hi les clares a punt de neu que tenies a la nevera, a mà, amb moviments rotatoris de dalt a baix, amb molt de compte perquè no se t'abaixin.

I cap al forn:
  • Només et queda posar la massa en el motlle, al forn a 180º, escalfor dalt i baix, durant uns 35-40 minuts, segons forn.
  • Punxa-ho al mig amb un escuradents. Si et surt eixut, ja està cuit. Si encara et surt mullat, deixa'l al forn uns minutets més.
  • Desemmotlla-ho i deixa-ho refredar damunt d'una reixeta.


I a menjar s'ha dit!

Trucs:
  • Si vols augmentar el gust de formatge, tria'n un de potent. Si només vols que se n'hi senti un aroma suau, escull un formatge tipus philadelphia. 

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada