dimecres, 2 de desembre del 2015

Coca de iogurt amb perles de xocolata

Aquesta coca surt bé sempre i no necessites balança. Ei, ideal per a qui tingui poca pràctica fent pastissos!






La història d'avui:

Camina decidida cap a l'estació, estirant una maleta potser massa plena. En poc més de mitja hora arribarà a l'aeroport. I a migdia ja serà a la ciutat on ell l'espera. Feia temps que hi volia anar però el seu cap no li deixava agafar-se uns dies de festa. L'enyora i li fa malícia tenir-lo tan lluny, però ell aquí no trobava feina i va haver de marxar. Només serà una cosa temporal, li diu sempre. Somriu imaginant la retrobada.




I la recepta:

La mesura que faràs servir serà l'envàs buit del iogurt. No et fa falta ni utilitzar la balança!


Necessitaràs:

1 iogurt natural
2 ous
1 mesura d'oli verge d'olives arbequines
2 mesures de sucre
3 mesures de farina 
Mig sobre de llevat (són uns 8 grams)
Perles o trocets de xocolata negra
Una mica de sucre glace (opcional)




Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre. Fes-ho amb el minipimer, amb la batedora de pales, amb un robot de cuina... el que tinguis. Això sí, t'ha de quedar ben esponjós i amb bombolletes, veus? 


  • Afegeix-hi l'oli, el iogurt, la farina passada per un sedàs i el llevat. I a batre-ho tot junt fins que la barreja sigui ben homogènia, sense cap grumoll.


  • I al final posa-hi les perles de xocolata i remena-ho una mica a mà perquè es distribueixen bé per tot arreu.

I cap al forn:
  • Escalfa el forn a 180º, escalfor només a baix. O si el teu forn té turbo, millor encara, el poses a 180º amb ventilació.
  • Mentre s'escalfa, prepara el motlle. Unta'l amb una mica d'oli o de mantega per evitar que la massa s'hi enganxi. Si el motlle no és de silicona, folra el motlle amb paper de forn. És el més pràctic perquè no se t'hi enganxi la coca.
  • Col·loca la massa que has preparat dins del motlle i el poses al forn durant 40 minuts. Si no tens turbo, compta 45 minuts.


  • Passat aquest temps, punxa el centre de la coca amb un escuradents. Si surt sec, ja pots apagar el forn. Si surt mullat, deixa coure el pastís 5 minuts més i torna'l a punxar. Cada forn és un món i, de vegades, un minut més o un minut menys són la gràcia.
  • Treu la coca del forn i deixa-la refredar una estona abans de desemmotllar. Si la desemmotllessis calenta, se't podria trencar. 
  • Quan s'hagi refredat una mica, la desemmotlles i que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta.
  • Pots escampar-hi, si vols, una mica de sucre glace pel damunt.



I ja la tens feta! Sola, amb cafè amb llet o per endur-te'n un bocí per a mig matí, que bona...!


Trucs:
  • La farina es passa per un sedàs per dos motius. Un, que si hi hagués una impuresa no aniria a parar al pastís. I dos, que la farina s'aireja i fa que la coca o el pastís sigui més esponjat. No cal que compris cap estri, un colador qualsevol fa la funció de sedàs.
  • Si el teu motlle és de silicona, no cal que el folris amb paper de forn. Representa que no s'hi enganxa res. Però si l'untes per dins amb unes gotes d'oli o de mantega, t'assegures la jugada.

Un altre dia pots fer:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada