dimecres, 16 de desembre del 2015

Arbre de Nadal de xocolata

Ei, no em diràs que aquest arbre de Nadal no és una monada? I de xocolata, super-bo!






La història d'avui:

El bebè gran va assenyalant les boles de l'arbre de Nadal que hi ha al menjador. Vermell, va dient cada vegada que en troba una d'aquest color. I somriu. Sap que l'encerta perquè és l'únic color que identifica. A tots els altres encara els diu "lila". I després em porta al racó on hi ha el tió, il·lusionat...



I la recepta:

La recepta és de les fàcils, amb l'envàs del iogurt com a mida. Ah, i si no tens un motlle amb la forma de l'arbre, cap problema! En fas servir un de rectangular i, amb l'ajut d'un ganivet esmolat, dones forma al pa de pessic abans de recobrir-lo de xocolata.




Necessitaràs:

Recorda que la mesura és l'envàs buit del iogurt

2 ous
1 iogurt natural
1 mesura d'oli verge d'olives arbequines
2 mesures de sucre
2 mesures de farina
5 gr. de llevat (una cullaradeta petita)
1 mesura de nesquik o colacao
1 grapat de nous trencades a bocins


Per a la cobertura de xocolata:

100 gr. de xocolata de cobertura trencada a trocets
100 ml. de nata líquida
25 gr. de mantega a temperatura ambient


Si allà on vius no hi trobes oli, fes la mateixa mesura amb mantega, que d'això n'hi deu haver a tot arreu. Fes fondre la mantega al foc baixet o al microones i la poses dins de l'envàs de iogurt fins que sigui ple del tot: així en tindràs la mida.




Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja es torni de color claret i sigui ben escumosa. 



  • Afegeix-hi l'oli i el iogurt i tornes a batre perquè tot s'integri bé.


  • Ara hi poses la farina i el llevat passant-ho per un sedàs. Un colador qualsevol et farà bon servei. Això ho fas per si la farina tingués alguna impuresa i per donar-li aire. Torna-ho a batre bé.



Finalment, posa-hi el nesquik o el colacao i hi fas una altra batuda. Encara que a la foto veus que ho he fet amb l'amassadora per guanyar temps, ho pots fer tranquil·lament amb la batedora o minipimer.




I cap al forn:
  • Escampa les nous trencades per la massa, barreja-les a mà i posa la massa en un motllo. 
  • I cap al forn, a 180º durant 30 minuts o fins que, en punxar el pastís amb un escuradents, et surti sec. Com que cada forn és un món, podries requerir 5 minuts més de cocció. També influeix el tipus de motllo que facis servir. Així que ja ho saps, punxadeta i si l'escuradents surt mullat, uns quants minuts més de forn.


  • Veus? Ja tens fet el pa de pessic de xocolata. El desemmotlles i que es refredi damunt d'una reixeta. Ja el podries fer servir així, eh? Ja veus que queda prou bonic.
  • Si has fet servir un motlle rectangular, ara seria el moment d'agafar un ganivet esmolat, treure les teves dots artístiques i retallar-lo. Si ho fas, espera que sigui fred, no sigui que de calent en calent se't trenqui.




La cobertura de xocolata:

L'has de fer al moment mateix de fer-la servir, perquè si es refreda no t'aniria bé.
  • Posa a escalfar la nata fins que bulli.


  • Apaga el foc i, fora del foc, afegeix-hi els bocins de xocolata i la mantega.


  • Remena-ho molt bé a mà fins que no hi quedi cap grumoll i aboca-ho damunt del pa de pessic. T'anirà més bé si pots tirar la cobertura ben calenta, així que no t'entretinguis.


  • Pots deixar el pastís així, o bé el pots guarnir amb alguna boleta de xocolata de colors, al teu gust. 
  • I amb una forquilla, pots marcar el tronc com si fossin les estries del tronc de l'arbre.




Trucs:
  • Posa un full de paper d'alumini o una safata plana sota la reixeta quan aboquis la xocolata calenta pel damunt del pa de pessic. Així la pots recollir fàcilment.
  • Si se t'ha refredat la cobertura de xocolata, cap problema. La tornes a escalfar una mica a foc ben baixet i llestos. Això sí, sobretot que no bulli!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada