divendres, 18 de desembre del 2015

Amanida de patata i salmó amb salsa de iogurt

Només has de coure les patates durant 10 minuts i la resta la faràs en un no-res. Ei, poca feina però alimenta, eh?




La història d'avui:

Quan arriba de la feina, berena un trocet de pastís, es canvia de roba, es col·loca els patins i surt a patinar com una tromba. Tot plegat no ha trigat ni deu minuts. Fa un petò a la mare i la rialleta que apareix a la seva cara ho diu tot. És feliç com un nen petit! Des del balcó la mare el veu marxar carrer enllà, a tota velocitat.




I la recepta:

Les patates ja sabem que són energètiques, així que és una amanida que atipa. I no diuen que el salmó fumat és ric en omega-3 i que el iogurt ajuda a regenerar la flora intestinal? Doncs mira, amanida per fer salut!


Necessitaràs per a 2 persones:

2-3 patates grosses
150-200 gr. de salmó fumat, segons la gana


Per a la vinagreta:

1 iogurt natural desnatat
2 cullerades soperes d'oli verge d'olives arbequines
1 cullerada de suc de llimona
Sal i pebre negre
Opcional: cogombrets petits a rodanxes




Fes la vinagreta:
  • Ajunta el iogurt, l'oli, la meitat del suc de llimona, un pols de sal i una mica de pebre i ho bats fins que ho vegis tot barrejat. Tasta-ho i corregeix-ho de llimona, de sal i de pebre de mica en mica fins a deixar-ho al teu gust. Fàcil, eh?


  • Ho guardes a la nevera.

A fer l'amanida:
  • Renta i punxa les patates unes quantes vegades amb un escuradents o amb la punta d'un ganivet petit. Posa-les en un plat amb un dit d'aigua, i al microones durant 10 minuts, a potència màxima.
  • Abans de treure-les del microones, comprova si ja són ben cuites. Han de ser toves a la pressió. Compte, no premis amb el dit que et cremaràs. Posa't un guant de roba, per exemple. Queden així, veus?


  • Pela les patates estirant-ne la pell amb els dits, quan siguin una mica més fredes, però no esperis que siguin fredes del tot perquè et costaria més. Talla-les a rodanxes.


  • Talla el salmó a tires.




I ja ho pots emplatar:
  • Posa les rodanxes de patata al plat, les tires de salmó fumat pel damunt i , si t'hi agraden, les rodanxes de cogombrets. 
  • Si vols que la presentació sigui més bonica, enrotlla les tires de salmó com si fossin una flor però si no tens temps, tampoc no cal.
  • Posa-hi una cullerada de la vinagreta que tenies a la nevera. La resta de la vinagreta deixa-la al mig de la taula perquè cadascú se'n posi al seu gust.

Fàcil i ràpid!





Trucs:
  • Si no tens microones, bull les patates amb pell, senceres, amb aigua abundant i un pessic de sal durant 10-15 minuts, segons el grosses que siguin. La resta, fes-la igual.
  • Les patates vermelles van molt bé per fer aquesta amanida però pots utilitzar-ne de qualsevol altra mena. Això sí, procura que siguin bones perquè són la base del plat.

Un altre dia pots fer:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada