dimecres, 10 de juny del 2015

Pastís fred de llimona i formatge sense forn

Aquest pastís es menja fred. Uiiiii, com refresca els migdies d'estiu, amb el gustet de la llimona!  I es boníssim!





La història d'avui:

El mòbil li sona cinc vegades en poc menys de dues hores. Encara estic amb les amigues, repeteix per quarta vegada. Sessió de control, fem broma nosaltres. No, és que és patidor i li agrada saber on sóc. M'estima, aclareix convençuda, dibuixant un lleu somriure. Nena, n'estàs segura que el control és amor? I es mira a l'amiga amb un gest de sorpresa...




I la recepta:

Els que segur que tindran una sorpresa seran els teus convidats quan tastin aquest pastís perquè és una passada de bo! I no l'has de posar al forn. Fantàstic, oi?


Necessitaràs:

100 gr. de galetes i 70 gr. de mantega per a la base
4 fulles de gelatina
250 gr. de crema de formatge light
150 gr. de sucre
200 ml. de crema de llet
El suc i la ratlladura de 2 llimones mitjanes 
Un motlle circular desmuntable de 15 cm. de diàmetre





La base del pastís:

Hauràs de preparar una base amb les galetes i la mantega, així que en primer lloc pulveritza les galetes. 

Si no estàs mecanitzada, cap problema: les poses dins d'una bossa de plàstic i amb la mà de morter vas picant fins que les redueixis a pols. Qui diu la mà de morter diu un diccionari dels gruixuts...


  • Desfés al microones o al foc baixet la mantega i barreja-la amb la pols de galeta triturada, amb l'ajut d'una forquilla.
  • T'ha de quedar una pasta espesseta amb la que folraràs la base del teu motlle. Tingues paciència perquè quan comences a barrejar sembla que no funciona, però tu insisteix i ja ho veuràs com es va fent la pasta.


  • Procura que et quedi una base uniforme i igual de prima a tot arreu. Pots ajudar-te amb el cul pla d'un got o amb la panxa d'una cullera de sopa. O amb els dits ben nets, és clar...
  • Posa el motllo amb la base dins de la nevera mentre vas fent la resta del pastís. Tal com s'anirà refredant, anirà agafant cos que és el que t'interessa.

Ara faràs la resta del pastís:
  • Primer que res, munta la nata. Si no tens clar com fer-ho, clica aquí i ho veuràs. No cal que la muntis superforta. Quan la tinguis muntada, guarda-la a la nevera fins que la necessitis.


  • Ara posa en remull, en un bol amb aigua a temperatura ambient, les 4 fulles de gelatina durant uns 5-10 minuts. Veuràs que es van inflant. 


  • Passats aquests 5-10 minuts, escórre bé les fulles de gelatina prement-les amb les mans i posa-les dins del suc de la llimona.
  • Ho fas escalfar tot junt a foc baixet. Sobretot que no bulli! Ves-ho remenant i veuràs com es va integrant tot. No t'hi ha de quedar ni un sol grumoll. 
  • Aparta-ho del foc i deixa-ho que es refredi.

I ara toca barrejar:
  • Doncs apa, mentre la dissolució de fulles de gelatina i suc de llimona es refreda, tens temps de batre la crema de formatge amb el sucre.


  • T'ha de quedar ben batut, amb el sucre ben incorporat.


  • Ara afegeix-hi la ratlladura de les llimones i la disssolució de les fulles de gelatina amb el suc de llimona que s'estava refredant. 
  • Ho bats bé i hi incorpores la nata que tenies a la nevera. Remena-ho a mà, amb moviments rotatoris de dalt a baix per tal que la nata no s'abaixi, i ja tens la feina feta. Fàcil, oi?

I cap a la nevera:

Ja pots posar la massa dins del motllo on tenies feta la base. Procura que et quedi ben repartida i cap a la nevera! 



  • Necessitarà unes 4 hores per quallar. Millor si ho fas la nit abans, per anar amb més tranquil·litat.


  • Recorda que aquest pastís fred de llimona i formatge, com el seu nom indica, es menja ben fred!

Truc:
  • Si tens les fulles de gelatina més temps en remull dels 5-10 minuts no passa res. Per tal que funcionin, han d'estar ben inflades d'aigua. Així que, de vegades, segons la temperatura de la teva cuina, poden inflar-se més depressa o més a poc a poc.

Un altre dia pots fer:



Pastís de llet condensada, que també porta formatge.


Trena de full amb poma i panses, que és ben fàcil de fer.









2 comentaris:

  1. Hola,poses amb nata i alas ingredients surten 200ml de crema de llet, es un error a la descripció?
    Jo l’he acabat amb una capa de gelatina de llimona per sobre
    Gràcies

    ResponElimina
  2. Hola! La nata i la crema de llet són el mateix. En uns llocs l'anomenen d'una manera i en d'altres de l'altra. Segur que amb el teu acabat també haurà quedat boníssima!

    ResponElimina