És tan fàcil i ràpida de fer! La humil farigola és digestiva i antisèptica, i feta amb sopeta és ideal per després de dies de menjars exagerats, com festes familiars, casaments, Nadal...
La història d'avui:
La iaia de casa era molt afeccionada a la sopa de farigola. Li agradava molt. No només se la prenia com a remei, sinó que se la feia com a primer plat perquè li venia de gust. A mi m'encantava l'olor que s'escampava per mitja casa... I ara encara m'agrada!
I la recepta:
La sopa de farigola l'has de fer just quan te la vulguis menjar perquè freda no val res. Te l'has de menjar calentona i ja veuràs que bé que et va.
La sopa de farigola l'has de fer just quan te la vulguis menjar perquè freda no val res. Te l'has de menjar calentona i ja veuràs que bé que et va.
Per a 1 persona necessitaràs:
1 got i mig d'aigua
Uns quants branquillons de farigola
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Pa torrat
Primer ocupa't del pa:
- Fes unes quantes torrades, al teu gust, millor inclús si el pa és del dia abans. Jo n'hi poso quatre o cinc per plat.
- I les col·loques en el plat que hagis de fer servir.
I ara t'ocupes de la farigola:
- Només has de posar aigua a bullir fort, que faci bombolles.
- Agafa uns quants branquillons de farigola. Més o menys una mida com ara aquesta és suficient per a una persona.
- I posa'ls durant uns 20-30 segons dins de l'aigua que està bullint .
- Apaga el foc passats aquests segons i deixa infusionar la farigola sense tocar-la de dins de l'aigua. Fins aquí hauràs fet una infusió de farigola.
- Aquesta infusió te la podries prendre tal qual, com a remei, però el gust no és pas tan bo com quan fas la sopa, eh?
- Veus quin color que ha agafat la infusió? Doncs això vol dir que ja la tens a punt. Hauran passat uns 5-10 minuts, depenent de si la farigola és més o menys eixuta.
- Ja pots retirar els branquillons de farigola de l'aigua.
I ara acaba el plat:
- Posa sal i oli a les llesques de pa torrat.
- I ara hi aboques la infusió al damunt, passant-la per un colador.
I a menjar de seguida i, de passada, aprofites per desinfectar-te l'aparell digestiu!
Trucs:
- La farigola es conserva seca durant dos o tres anys però sempre és millor si fas servir la que ha estat collida durant l'any en curs.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada