divendres, 12 de juny del 2015

Carbassons rodons farcits

No em diràs que no són bonics els carbassons rodons? Doncs farcits semblen una miniolla amb la seva tapa i tot. I, a més de ser originals, són molt bons!






La història d'avui:

L’olor dels carbassons, dels tomàquets, em porta records de quan la padrina se m’enduia a l’hort. Mentre ella recollia enciams i hortalisses jo em dedicava a saltar marges i enfilar-me a tot arreu com una salvatgeta. Pobra padrina, com la feia patir! Cauràs, em deia, vine que et pegaré. Oh, si m’ha de pegar no vinc, responia jo...





I la recepta:

Si vols, pots preparar els carbassons rodons farcits el dia abans i guardar-los a la nevera. A l'hora de dinar, només els hauràs de posar al microones o al forn uns minutets. Així et queda el matí de diumenge lliure!



Per a dues persones necessitaràs:

2 carbassons rodons
2 botifarres
 1 ceba
Oli verge d'olives arbequines
Sal
2 cullerades soperes de formatge ratllat



Primer que res:
  • Pela i ratlla la ceba.
  • Renta bé els carbassons i posa'ls sencers dins d'una cassola amb aigua bullint, a foc mitjà, durant tres minuts.



Ara vé la part divertida:
  • Quan els carbassons s'hagin refredat, amb un estri per treure boles fes exactament això: treu boles de dins del carbassó. Inclús els nens més grandets et poden ajudar per allò de cuinar en família...



Si no tens l'estri específic o cullera parisien, fes servir una cullera de postres. Amb una mica de gràcia que hi posis, et servirà igual. 
  • No té cap importància que no et quedin les boles de la mateixa mida perquè no es veuran. Reserva-les, de moment.
  • El que sí que és important és que els carbassons quedin buits sense fer-ne malbé la pell.

Posa una paella al foc:
  • Amb l'oli ben calent i una mica abundant, posa-hi les botifarres, una estona d'un costat i una estona de l'altre. Quan tinguin color, les treus i les talles a troços irregulars, ni grossos ni petits. Reserva-ho en un plat que ho faràs servir aviat.



En el mateix oli:
  • Abaixes el foc i hi sofregeixes la ceba ratllada. Sofregir vol dir fregir lleugerament, així que vigila i no et passis de cocció.


  • Quan la ceba comenci a agafar color, posa-hi les boles de carbassó que tenies reservades i un pols de sal. Que s'acabi de coure tot junt, una estona tapat i una estona destapat, i ho vas remenant. El foc entre baixet i mig.
  • Remena-ho ben sovint!


  • Quan vegis que el carbassó s'ha fet tou, barreja-hi els bocins de botifarra que tenies reservats i que s'acabi de coure tot junt, a foc baixet, i amb la paella tapada.



Ja vénen ganes de menjar-s'ho, oi? Sacrifica't, sacrifica't, que tot això va dins dels carbassons!


A farcir els carbassons, vinga:
  • Amb l'ajut d'una cullera ves farcint els carbassons amb el contingut de la paella. 
  • Quan els acabis de farcir, posa un pessic de formatge ratllat al capdemunt, i cap al forn o microones. Ho fas així: 4 minuts de microones i 2-3 minuts de grill o fins que el formatge es fongui. Si ho fas al forn, segurament necessitaràs alguns minuts més, fins que vegis que el formatge es fa ros.

I ja has acabat la feina!




Trucs:
  • Tria els carbassons sense marques a la pell.
  • Si utilitzes els carbassons rodons farcits com a primer plat, no facis un segon plat massa contundent perquè atipen bastant.
  • Posa'ls al microones + grill just abans de servir-los.

Un altre dia pots fer:


 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada