No em diràs que no són bonics els carbassons rodons? Doncs farcits semblen una miniolla amb la seva tapa i tot. I, a més de ser originals, són molt bons!
La història d'avui:
L’olor dels carbassons, dels tomàquets, em porta records de quan la padrina se m’enduia a l’hort. Mentre ella recollia enciams i hortalisses jo em dedicava a saltar marges i enfilar-me a tot arreu com una salvatgeta. Pobra padrina, com la feia patir! Cauràs, em deia, vine que et pegaré. Oh, si m’ha de pegar no vinc, responia jo...
L’olor dels carbassons, dels tomàquets, em porta records de quan la padrina se m’enduia a l’hort. Mentre ella recollia enciams i hortalisses jo em dedicava a saltar marges i enfilar-me a tot arreu com una salvatgeta. Pobra padrina, com la feia patir! Cauràs, em deia, vine que et pegaré. Oh, si m’ha de pegar no vinc, responia jo...
I la recepta:
Si vols, pots preparar els carbassons rodons farcits el dia abans i guardar-los a la nevera. A l'hora de dinar, només els hauràs de posar al microones o al forn uns minutets. Així et queda el matí de diumenge lliure!
Si vols, pots preparar els carbassons rodons farcits el dia abans i guardar-los a la nevera. A l'hora de dinar, només els hauràs de posar al microones o al forn uns minutets. Així et queda el matí de diumenge lliure!
Per a dues persones necessitaràs:
2 carbassons rodons
2 botifarres
1 ceba
Oli verge d'olives arbequines
Sal
2 cullerades soperes de formatge ratllat
Primer que res:
- Pela i ratlla la ceba.
- Renta bé els carbassons i posa'ls sencers dins d'una cassola amb aigua bullint, a foc mitjà, durant tres minuts.
Ara vé la part divertida:
- Quan els carbassons s'hagin refredat, amb un estri per treure boles fes exactament això: treu boles de dins del carbassó. Inclús els nens més grandets et poden ajudar per allò de cuinar en família...
Si no tens l'estri específic o cullera parisien, fes servir una cullera de postres. Amb una mica de gràcia que hi posis, et servirà igual.
- No té cap importància que no et quedin les boles de la mateixa mida perquè no es veuran. Reserva-les, de moment.
- El que sí que és important és que els carbassons quedin buits sense fer-ne malbé la pell.
Posa una paella al foc:
- Amb l'oli ben calent i una mica abundant, posa-hi les botifarres, una estona d'un costat i una estona de l'altre. Quan tinguin color, les treus i les talles a troços irregulars, ni grossos ni petits. Reserva-ho en un plat que ho faràs servir aviat.
En el mateix oli:
- Abaixes el foc i hi sofregeixes la ceba ratllada. Sofregir vol dir fregir lleugerament, així que vigila i no et passis de cocció.
- Quan la ceba comenci a agafar color, posa-hi les boles de carbassó que tenies reservades i un pols de sal. Que s'acabi de coure tot junt, una estona tapat i una estona destapat, i ho vas remenant. El foc entre baixet i mig.
- Remena-ho ben sovint!
- Quan vegis que el carbassó s'ha fet tou, barreja-hi els bocins de botifarra que tenies reservats i que s'acabi de coure tot junt, a foc baixet, i amb la paella tapada.
Ja vénen ganes de menjar-s'ho, oi? Sacrifica't, sacrifica't, que tot això va dins dels carbassons!
A farcir els carbassons, vinga:
- Amb l'ajut d'una cullera ves farcint els carbassons amb el contingut de la paella.
- Quan els acabis de farcir, posa un pessic de formatge ratllat al capdemunt, i cap al forn o microones. Ho fas així: 4 minuts de microones i 2-3 minuts de grill o fins que el formatge es fongui. Si ho fas al forn, segurament necessitaràs alguns minuts més, fins que vegis que el formatge es fa ros.
I ja has acabat la feina!
Trucs:
- Tria els carbassons sense marques a la pell.
- Si utilitzes els carbassons rodons farcits com a primer plat, no facis un segon plat massa contundent perquè atipen bastant.
- Posa'ls al microones + grill just abans de servir-los.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada