Emporta-te’n una al despatx per a mig matí i tindràs energia per resistir fins a l’hora de dinar. Molt millor que les xuxes de la màquina!
La història d'avui:
Té els ulls grossos i la pell bruna. Feia temps que no el veia. He estat malalt, em diu, en aquest país hi fa molt de fred fins i tot quan vosaltres teniu calor. I somriu, segurament pensant en aquell horitzó ample de terres àrides més enllà del mar.
I la recepta:
Aquestes magdalenes d'àrides no en tenen res. Les pots fer tranquil·lament el dia abans perquè es conserven tovetes i meloses durant uns quants dies. Pensa, a més, que no porten mantega i que les nous i l’oli d’oliva són font d’omega 3...!
2
ous dels més grossos
200
gr. de sucre
190
gr. de farina
8
gr. de llevat
140
ml. d’oli verge d’olives arbequines
200
gr. de formatge light per untar
Un grapat de nous tallades a
bocinets
Motlles per a magdalenes
Motlles per a magdalenes
Mira que ràpid que es fan:
- Posa a la batedora els ous, el sucre, l’oli i el formatge light, i bat-ho fins que la barreja sigui escumosa.
- Afegeix-hi la farina i el llevat passats per un sedàs.
- I continua batent-ho fins que la farina i el llevat s'hagin integrat bé en la massa i no hi quedi cap grumoll.
- Ara hi incorpores les nous talladetes a bocins i enfarinades. Remena-ho a mà una mica i ja ho pots repartir en els motlles de les magdalenes. Procura no omplir els motlles fins més enllà de les tres quartes parts, eh?
I cap al forn:
- Enforna-ho a 190º durant 20 minuts o fins que en punxar el centre d’una magdalena vegis que l’escuradents et surt net.
Trucs:
- Els motlles només s'omplen entre la meitat i les tres quartes parts de la seva capacitat perquè, si els omples més, quan les magdalenes pugin et vessaran i perdran la seva forma.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada