Magdalenes de formatge light i nous

Emporta-te’n una al despatx per a mig matí i tindràs energia per resistir fins a l’hora de dinar. Molt millor que les xuxes de la màquina!





La història d'avui:

Té els ulls grossos i la pell bruna. Feia temps que no el veia. He estat malalt, em diu, en aquest país hi fa molt de fred fins i tot quan vosaltres teniu calor. I somriu, segurament pensant en aquell horitzó ample de terres àrides més enllà del mar.





I la recepta:

Aquestes magdalenes d'àrides no en tenen res. Les pots fer tranquil·lament el dia abans perquè es conserven tovetes i meloses durant uns quants dies. Pensa, a més, que no porten mantega i que les nous i l’oli d’oliva són font d’omega 3...!


Necessitaràs:

2 ous dels més grossos
200 gr. de sucre
190 gr. de farina
8 gr. de llevat 
140 ml. d’oli verge d’olives arbequines 
200 gr. de formatge light per untar 
Un grapat de nous tallades a bocinets
Motlles per a magdalenes


Mira que ràpid que es fan:
  • Posa a la batedora els ous, el sucre, l’oli i el formatge light, i bat-ho fins que la barreja sigui escumosa.
  • Afegeix-hi la farina i el llevat passats per un sedàs.


  • I continua batent-ho fins que la farina i el llevat s'hagin integrat bé en la massa i no hi quedi cap grumoll.


  • Ara hi incorpores les nous talladetes a bocins i enfarinades. Remena-ho a mà una mica i ja ho pots repartir en els motlles de les magdalenes. Procura no omplir els motlles fins més enllà de les tres quartes parts, eh?

I cap al forn:
  • Enforna-ho a 190º durant 20 minuts o fins que en punxar el centre d’una magdalena vegis que l’escuradents et surt net. 



Trucs:
  • Els motlles només s'omplen entre la meitat i les tres quartes parts de la seva capacitat perquè, si els omples més, quan les magdalenes pugin et vessaran i perdran la seva forma.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada