El conill amb herbes és un altre d'aquests plats ideals per a la gent que treballa subjecta a un horari, perquè és una recepta ràpida i facil de fer. Allò de "depressa-depressa", ja saps què vull dir...
La història d'avui:
Els avis, a pagès, tenien conills: blancs, rossos, amb taques... Em feia il·lusió agafar-ne algún per acariciar-lo, amb aquell pèl tan finet que tenen, però m'ho havia de treballar, eh? Apa, que no córren! Tampoc no em podia encapritxar de cap en concret perquè tots acabaven a la cassola, és clar...
I la recepta:
Que socorregut que és el conill! Es pot preparar de moltes maneres, no té greix i és tan saborós!
Per a 4 persones necessitaràs:
1 conill de poc més d'1 kg. tallat a trossos mitjans
Un all sencer, sense pelar
Oli verge d'olives arbequines
Oli verge d'olives arbequines
Romaní, orenga, farigola. O bé herbes de Provença.
Sal, pebre vermell i pebre negre
- Salpebra els trossos de conill amb la sal i tots dos pebres.
- Ara tira-hi un fil d'oli pel damunt, reparteix-hi les herbes i posa-ho al foc, en una paella amb oli calent conjuntament amb l'all sencer.
- Has de fregir els trossos de conill primer per un costat i després per l'altre. Preferentment només els hauries de girar una vegada, quan siguin rossos.
- Treu-los del foc, escórre'ls un moment damunt de paper de cuina i ja els pots servir acompanyats del mateix oli de la cocció.
Fàcil i ràpid, què més vols?
Trucs:
- L'all es posa sencer a la cassola, amb la pela inclosa, perquè perfumi l'oli sense arribar a cremar-se.
- Posa-hi les herbes aromàtiques amb generositat perquè és l'element que proporcionarà el seu característic sabor al plat.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada