Es pot fer servir per cuinar un púding al forn, per fer confitura, per fer conserva, per desfer xocolata... i per moltes més coses. Ara t'ho explico.
Necessitaràs:
2 recipients, un de més gran que l'altre.
Aigua calenta de l'aixeta
Com es fa?
Els recipients és igual que siguin rodons o quadrats. Només cal que el petit hi càpiga dins del gran.
- Doncs mira, en el recipient de mida més petita hi tens el menjar que vols cuinar, per exemple la massa d'un púding o troços de xocolata que vols desfer. I en el gran hi poses tres dits d'aigua calenta.
- Ara col·loca el recipient petit dins del gran. Si els poses al forn, el de sota pot ser de vidre o de metall.
- Si els poses al foc directe, el de sota ha de ser de metall.
Només has de respectar una regla: l'aigua del recipient gran, quan bulli, no ha d'entrar dins del recipient petit. No n'hi ha d'entrar ni un esquitx.
- Per tant, l'aigua que posis al recipient gran no ha d'arribar a dalt de tot del recipient petit, sinó que només ha de cobrir-ne més o menys la meitat.
I per coure-ho:
- Has de mantenir tots dos recipients al forn o al foc, segons t'indiqui cada recepta, durant el temps que la recepta recomani. I ja està!
Exemples:
y laigua a de vullir o nomes cal que estigui calenta, diguem 70 graus
ResponEliminaSí, sí, l'aigua ha de bullir, fluixet, però ha de bullir. És a dir, l'aigua ha de fer bombolletes. Però recorda que les bombolles que farà l'aigua quan bulli no han d'entrar mai dins del recipient petit.
ResponElimina