dimecres, 24 de maig del 2017

Pastís d'albercocs

Sempre vé de gust un pastís de fruita, oi? Doncs ara que és temporada d'albercocs, cal aprofitar-ho!





La història d'avui:

El pelegrinatge casolà començà un vespre i es perllongà per espai de dos dies fins que cadascú s'acomodà al nou habitatge. Havien decidit deixar els pisos on vivien fins aleshores i anar a viure junts a un lloc imparcial. Entre rialles ell li deia que havia perdut armaris amb el canvi. I ella contestava que no, que hi guanyaven tot dos, intentant donar un to de seguretat a les seves paraules...





I la recepta:

Aquest pastís no és gaire dolç i es nota molt bé el punt àcid dels albercocs. Un altre dia penjaré la recepta d'un pastís d'albercocs que es fa amb vi dolç.

En la recepta d'avui, el iogurt l'hi pots posar sencer o desnatat, com vulguis. Funciona igualment bé.


Necessitarà per a un motllo de 22 cm.

14-15 albercocs
3 ous
180 gr. de sucre
90 ml. d'oli verge d'olives arbequines
1 iogurt de llimona
280 gr. de farina + 16 gr. de llevat





Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja es torni escumosa i de color més claret. Fes-ho amb el minipimer, amb barnilles manuals o amb l'amassadora, el què tinguis.


  • Hi afegeixes l'oli, el iogurt i la farina passada per un sedàs, junt amb el llevat, i ho tornes a batre fins que no t'hi quedi cap grumoll.



Per continuar:
  • Renta ben nets els albercocs i els eixugues. En separes 5 i els talles a daus. Els altres els faràs servir al final.


  • Afegeix els daus d'albercoc a la massa del pastís i ho remenes a mà, amb suavitat, però que quedin ben barrejats.


  • I ho aboques al motllo que vulguis fer servir.



Ara faràs servir la resta d'albercocs:
  • La resta d'albercocs els obriràs per la meitat procurant que et quedin ben presentats. És fàcil de fer, eh? Mira, el mateix albercoc té una incisió vertical que t'indica per on has de fer passar el ganivet.


  • Talles seguint la incisió i que el ganivet toqui el pinyol del mig, sense por, que al pinyol no li faràs mal. Ves-ne seguint tota la circunferència amb el ganivet.


  • Ara agafes una meitat de l'albercoc amb cada mà i fas un gir amb una mica de força. Ei, només una mica de força, no esclafis l'albercoc! Una mà gira endavant i l'altra gira endarrere, però totes dues alhora, eh?


  • A la foto només hi surt una mà perquè l'altra està fent la foto, però he fet el gir que et deia amb totes dues mans, una mà gira endavant i l'altra endarrere.

I cap al forn:
  • Vas col·locant les meitats d'albercoc al damunt de la massa i poses el motllo al forn calent a 180º, escalfor només a baix, durant 45 minuts o fins que en punxar el pastís amb un escuradents, l'escuradent surti net. Si et surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn.


  • Ho desemmotlles quan no sigui tan calent i ho deixes refredar del tot damunt d'una reixeta.



I ja es pot menjar! Si el vols fer encara més bonic, pinta'l amb un almíbar que faràs posant al foc baixet 2 cullerades de sucre i 4 cullerades d'aigua, remenant-ho tota l'estona fins que vagi agafant una mica de consistència. 





Truc:
  • Per decorar, fes servir albercocs madurs però que no siguin tous.


2 comentaris:

  1. Bona tarda! avui el faig...esperem que em sorti bo...el faig per una festa de futbol del nen.

    ResponElimina