Pastís de formatge i albercocs fàcil

Com que s'acaba la temporada dels albercocs, aprofita per fer aquest pastís tan suau amb albercocs i formatge! Ei, ràpid i fàcil!



I ja hem sobrepassat les 100.000 visites! Gràcies a tothom que em visita des de tants països de tres continents!



La història d'avui:

Entren totes tres a l'aigua fins on trenquen les onades. Troben a faltar la quarta amiga, separada com elles, que avui ha quedat amb el xicot amb qui surt des de fa un mes. No sé què li troba, diu una, jo no hi sortiria per res del món. I mira que ara s'ha tornat quica, sempre amb brusetes i pantalons que no són ni estrets ni amples, afegeix l'altra. I amb aquell pentinat tan horrible, diu la tercera. Això sí, totes coincideixen en què són les millors amigues seves...




I la recepta:

Sembla llarga perquè te l'explico a poc a poc, però la faràs en un pim-pam! Pensa que només són tres coses a fer: la base, la barreja i netejar els albercocs.


Necessitaràs per a 6-8 racions:

6 albercocs
1 placa de pasta brisa
200 gr. de formatge per untar (tipus Philadelphia o semblant)
100 gr. de nata per muntar
65 gr. de sucre
2 rovells d'ou



  • Quan vagis a comprar els albercocs, escull-los ben madurs, que seran més dolcets. I sense taques a la pell perquè no necessitis pelar-los.



Per començar:
  • Barreja el formatge, la nata i el sucre amb ajut de les varetes del minipimer, fins que no t'hi quedi cap grumoll. Ho pots fer a mà si vols, eh? Però trigaràs més.


  • Ara hi afegeixes els dos rovells d'ou i ho bats una mica més, fins que la barreja sigui homogènia. Ho reserves a la nevera si fa calor a la teva cuina, fins d'aquí a un moment que ho necessitaràs.



Per continuar:
  • Estén la placa de pasta brisa dins d'un motlle que hauràs folrat amb paper de forn si no és de silicona, i en punxes la base amb una forquilla, com veus a la foto. Ei, només la base, eh? Això ho fas perquè no et pugi del centre.
  • I ho poses al forn calent a 200º durant 10 minuts. Ja veuràs que agafa una mica de color. Això serà la base del pastís.



Mentrestant:
  • Mentre la pasta brisa és al forn, neteja a raig d'aixeta els albercocs. Ben nets, eh? Que els faràs servir amb pela i tot.


  • Ara en un cassó hi poses un got i mig d'aigua calenta amb 2 cullerades soperes de sucre i, quan arrenqui a bullir, hi diposites els mitjos albercocs. Foc mig-baix. Quan torni a bullir, comptes 3 minuts, apagues el foc i en treus els albercocs immediatament. Vigilant de no trencar-los, eh?


  • Ara recuperes de la nevera la barreja de formatge, nata, sucre i ous i l'aboques dins de la base del pastís.



I cap al forn:
  • Ho poses al forn a 200º, amb aire, durant 10 minuts. Ei, encara no apaguis el forn!
  • Ho treus del forn, hi reparteixes pel damunt els mitjos albercocs, amb el forat a sota, i ho tornes al forn 10 minuts més a la mateixa temperatura.


  • I ja està! Deixa-ho refredar damunt d'una reixeta i nyam!



Truc:
  • La recepta funciona igual de bé si fas servir formatge light.

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada