Trena de pernil dolç i formatge

Un entrant o primer plat ràpid per als sopars d'estiu! Ei, fàcil i amb poca feina!





La història d'avui:

Està tan enamorat que ja voldria formar una família amb ella. Sap que s'ha d'esperar perquè encara és una mica joveneta però la convivència va molt bé, s'avenen en la majoria de les coses i no els ha costat gens adaptar-se mútuament. Ella ha començat a acaronar plans de casament. Ell se la mira amb una mirada que ho diu tot...




I la recepta:

És molt fàcil perquè tot ho compraràs al súper i tu només hauràs de muntar la trena i posar-la al forn!

Necessitaràs:

1 planxa de pasta de full
2-3 talls de pernil dolç
8 llenques de formatge del tipus tranchettes o similar
1 ou petit
1 pessic de sal de cuina i un pessic de sal Maldon




Per començar:
  • Desembolica la planxa de pasta de full, amb el paper que porta i tot, i la poses ben plana damunt del taulell de la cuina.
  • I amb un ganivet ben esmolat la parteixes de dalt a baix just pel centre.


  • En una de les meitats hi col·loques els talls de pernil dolç, sense arribar del tot a les vores.



  • I al damunt hi vas repartint les llenques de formatge.


  • Ara ho tapes amb la meitat de pasta de full que no has utilitzat, ben tapat, com si fos un llibre tancat.
  • I amb un ganivet divideixes la pasta en tres parts iguals, com a la foto.



Per acabar:
  • Només et queda fer la trena. Ja ho saps fer, oi? Passes la part de la dreta pel damunt de la del mig. Passes la de l'esquerra i després passes la del mig. Si no ho has fet mai, a la foto ho veuràs millor.



  • Pinta la trena amb l'ou batut amb una mica de sal.


  • Escampa un pessic de sal Maldon pel damunt de la trena i posa-la al forn calent a 200º, amb aire, durant 20 minuts. Ei, no perdis de vista el forn a partir del minut 15, eh? Que la pasta de full es crema amb facilitat! Cada forn és un món i pot ser que el teu amb 20 minuts en tingui prou o pot ser que necessiti algún minutet més o menys, així que ves amb compte.
  • Quan la trena sigui rosseta, ja la pots treure i deixar-la refredar damunt d'una reixeta.



Trucs:
  • Quan tallis la pasta de full no moguis el ganivet amunt i avall. Has de tallar fent "clac" amb el ganivet, un tall sec, ja m'entens.
  • En lloc de sal Maldon, també hi podries escampar pel damunt de la trena alguna llavor que t'agradi.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada