Fàcils i ràpides de fer! Son suaus, tendres i amb el contrapunt dolç de la canyella i el puntet àcid dels aranyons.
La història d'avui:
Mentre feia aquestes magdalenes pensava en una companya de feina que volia fer-ne el cap de setmana. Me'n va demanar una recepta abans que no tingués fet el blog, l'hi vaig donar i ho va provar. Dilluns ens en va portar alguna perquè vegéssim el resultat del seu esforç i la veritat és que eren bones però... diguem que eren aixafadetes, diguem-ho així. Després va confessar que hi havia introduït un petit canvi en els ingredients. Ai, amiga, que la pastisseria és molt senyora!
Mentre feia aquestes magdalenes pensava en una companya de feina que volia fer-ne el cap de setmana. Me'n va demanar una recepta abans que no tingués fet el blog, l'hi vaig donar i ho va provar. Dilluns ens en va portar alguna perquè vegéssim el resultat del seu esforç i la veritat és que eren bones però... diguem que eren aixafadetes, diguem-ho així. Després va confessar que hi havia introduït un petit canvi en els ingredients. Ai, amiga, que la pastisseria és molt senyora!
En fí, avui escric aquest post pensant en ella.
I la recepta:
Important: en aquesta recepta, tots els ingredients han d’estar freds de la nevera quan comencis a treballar.
Necessitaràs per a 6-7 magdalenes:
1 ou dels grossos
90 gr. de sucre
100 ml. d’oli verge d’olives arbequines
70 ml. de llet
100 gr. de farina + 6 gr. de llevat
1 culleradeta de canyella
El suc de mitja llimona
Un grapat d'aranyons confitats
Un parell de cullerades de sucre glacé
Primer que res:
- Bat l’ou i el sucre amb les barnilles fins que la barreja sigui escumosa.
- Afegeix-hi l’oli i la llet i continua batent-ho una mica més.
- Barreja la farina amb el llevat i incorpora-ho a la barreja anterior passant-ho per un sedàs.
- Posa-hi també la canyella, el suc de llimona i ho bats tot junt fins que no hi vegis cap grumoll.
- Finalment, hi poses els aranyons arrebossats en sucre glace i ho remenes a mà per no trencar-los.
I cap el forn:
- Reparteix la massa en els motlles de magdalena, però no els omplis més de les tres quartes parts, escampa-hi pel damunt un pols de sucre i enforna’ls a 200º durant 12-15 minuts, o fins que en punxar-ho amb un escuradents et surti net.
- Si sortís mullat, deixa-les dins del forn un parell de minuts més.
Truc:
- Si no tens sucre glace per arrebossar els aranyons, fes servir una mica de farina.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada