dimarts, 5 de gener del 2016

Margarida de xocolata

Un altre pastíss de xocolata? Sííííí!!! I per alleugerir el pastís i la consciència, porta iogurt desnatat, que sempre resta alguna caloria.





La història d'avui:

El bebè gran ha anat al zoo. Quins animalets has vist?, li pregunto. "Afan" i suricata, em diu. Suricata? Demano ajut al pare, que em mira orgullós que el nen em deixi fora de joc. Una mangosta petita, m'aclareix. Ah, o sigui que pots dir suricata i no saps dir "elefant"? "Afan", torna a repetir mentre se'n va a buscar l'elefant de fusta i me l'ensenya, per si no ho tinc clar. 




I la recepta:

Amb les mesures que et dono et sortirà un pastís suficient per a 8-10 persones. Com que la cobertura de xocolata necessita 3-4 hores per adquirir consistència, et recomano que, si pots, facis el pastís el dia abans.


Base del pastís:

4 ous grossos
280 gr. sucre
2 iogurts desnatats de llimona
180 gr. farina + 20 gr. llevat
50 gr. maizena
100 gr. de nesquik o colacao
125 ml. d’oli verge d’olives arbequines 
200 grs. confitura d’abercoc per farcir




Cobertura:

100 gr. xocolata fondant tallada a trocets ben petits
100 ml. de nata líquida
50 gr. mantega a temperatura ambient
3 fulls de gelatina
 Confits de colors per guarnir


Comença per fer la base del pastís:
  • Bat els ous amb el sucre fins que siguin ben escumosos i la barreja es torni de color claret.


  • Barreja la farina, el llevat, la maizena i el nesquik, passa-ho per un sedàs i afegeix-ho al bol dels ous. Bat-ho una mica més.
  • Posa-hi els iogurts i l’oli i bat-ho fins que la massa sigui fineta i sense cap grumoll.


  • Posa la massa dins del motlle de silicona que ja tindràs untat amb una mica d’oli i enforna-ho a 185º durant 45 minuts o fins que, en punxar-ne el centre amb un escuradents, et surti net.
  • Deixa refredar la base del pastís fora del forn durant un quart d’hora i després el desemmotlles i el deixes refredar damunt d’una reixeta.

El farciment:
  • Quan ja sigui freda la base l’hauràs de partir en dos pisos. Et quedaran dues grans rodanxes. En una de les rodanxes, escampa-hi la confitura d’albercoc, sense arribar del tot a les vores. I ho tapes amb l’altra, mirant que et quedi ben col·locada.

La cobertura:
  • Posa els fulls de gelatina a remullar amb aigua durant uns 4-5 minuts. 


  • Mentrestant, posa la nata líquida al foc baixet. Quan comenci a bullir, apaga el foc i tira-hi dintre la xocolata trossejada i la mantega. 


  • Remena-ho una mica, afegeix-hi les fulles de gelatina escorregudes i continua remenant amb ganes fins que et quedi una textura homogènia.
  • Aboca immediatament la cobertura de xocolata damunt del pastís.
  • Ara ja ho pots guarnir al teu gust o amb les boletes de colors com he fet jo. Deixa-ho refredar una mica i posa-ho a la nevera 3-4 hores.


No en deixaran ni les molles!


Trucs:
  • Per partir la base en dos pisos, t'anirà bé un ganivet llarg de serra, com el de tallar el pa.
  • També pots fer la cobertura de xocolata sense posar-hi la gelatina, si tens pressa. Es fa exactament igual com t’ho he explicat però sense posar-n’hi. La diferència només és que sense gelatina brilla una mica menys.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada