dimecres, 17 de febrer del 2016

Pastís de taronja i xocolata

Si te l’endús quan vas a sopar a casa dels amics, aquest pastís triomfa, segur! La taronja li dona un perfum molt delicat i fa que l’interior sigui melós.





La història d'avui:

La veu del fill a l'altra banda del fil telefònic anuncia "el teu nét et vol dir una cosa" i el bebè gran deixa anar un discurs que l'àvia no enten gens ni mica. Traducció, suplica, suposant que els pares escolten amb el mans-lliures. Però el bebè no es deixa intimidar pel to de l'àvia i resumeix "àvia, nen magdalenes". Ah, vols que l'àvia et faci magdalenes? El nen deixa anar un sí triomfant i encara afegeix "magdalenes casa meva". El bebè ha après que el millor missatge és el més precís...




I la recepta:

Escull les taronges d'un tipus que siguin ben sucoses i dolces perquè el pastís s'impregnarà del seu gust.


Necessitaràs:

3 ous grossos
225 gr. de sucre
1 iogurt desnatat
150 ml d’oli verge d’olives arbequines
225 gr. de farina + 10 gr. de llevat
2 taronges grosses o 3 de petites

Cobertura:

100 gr. xocolata de cobertura tallada a bocinets
100 gr. de nata per muntar
50 gr. de mantega



Per començar: 
  • Renta i pela la taronja, però treu-n’hi tanta pell blanca com puguis perquè amarga. Ratlla’n la pela o bé talla-la primeta, a trocets petits.


  • Talla a trossos la taronja i tritura-la, que et quedi un puré ben finet. Recorda, com menys pell blanca hi deixis, millor.



  • En un altre recipient bat els ous amb el sucre fins que els vegis ben escumosos. 


  • Afegeix-hi l’oli i el iogurt i ho tornes a batre una mica més.


  • Posa-hi la farina passada per un sedàs i el llevat i ho tornes a batre fins que no t'hi quedi cap grumoll.


  • I finalment hi poses el puré de taronja i la pell de la taronja talladeta, i ho bats fins que la massa quedi uniforme.

I cap al forn:
  • Aboca-ho dins d’un motlle i ho poses 40 minuts al forn, a 180º, o fins que en punxar-ho amb un escuradents et surti net. Deixa-ho refredar damunt d'una reixeta.


Ara ja te'l pots menjar, si vols!

La cobertura:
  • Quan el pastís sigui fred, prepara la cobertura de xocolata. Fes-ho així: posa la crema de llet al foc baixet i quan comenci a bullir l’apartes i hi incorpores la xocolata de cobertura tallada a bocinets i la mantega. Remena-ho bé fins que no hi quedi cap grumoll.


  • Aboca-ho damunt del pastís i deixa-ho refredar. O bé, si fas servir un motlle semblant al meu, en lloc d’abocar la cobertura damunt del pastís, amb un pinzell ves pintant les parts de contrast, com a la foto.



Trucs:
  • Com que les taronges les faràs servir senceres, si les trobes bio millor. Si no, renta-les molt bé.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada