La història d'avui:
Un veí m'ha portat un munt de prunes clàudies de l'arbre que té al jardí. Són petites però molt dolces, m'ha dit. I diu que no vol esperar que creixin perquè cada dia els ocells n'hi prenen. Al final se les menjaran totes ells i jo no en tastaré ni una, es queixava. Abans de marxar, em pregunta pel proper pastís...
I la recepta:
Doncs farem un pastís de les prunes clàudies que m'ha portat el veí. I el compartirem, és clar!
Necessitaràs per a un motllo de 22 cm. de diàmetre:
500 gr. de prunes clàudies
4 ous
200 gr. de sucre morè, de canya
100 ml. d'oli verge d'olives arbequines
1 iogurt natural
280 gr. de farina
16 gr. de llevat
1 llimona
Per començar:
- Separa una cullerada de sucre, que faràs servir al final de tot.
- Bat els ous junt amb la resta del sucre morè, amb un minipimer o similar fins que la barreja sigui ben escumosa.
- Incorpora-hi l'oli i el iogurt i continua batent-ho una mica més.
- Ara posa-hi la farina i el llevat, fent-ho passar per un sedàs. Si tens un colador normal i corrent, et farà el mateix servei.
- I ho tornes a batre fins que la massa sigui homogènia i no t'hi quedi cap grumoll.
Per continuar:
- Renta ben netes les prunes perquè les faràs servir amb pela i tot.
- Deixa a part 4 o 5 prunes, que després col·locaràs damunt del pastís.
- Talla la resta de les prunes a daus i ruixa-les amb una mica de suc de llimona. Això ho fas perquè no se t'ennegreixin.
- Aboca els daus de pruna a dins de la massa i ho remenes a mà, amb compte, fins que ho vegis ben barrejat.
- Les 4 o 5 prunes que has guardat, renta-les i talla-les en mitges llunes. També les ruixaràs amb una mica de suc de llimona.
I cap al forn:
- Posa la massa dins del motllo que vols fer servir i reparteix-hi les mitges llunes de pruna pel damunt.
- Escampa una cullerada de sucre pel damunt de les mitges llunes i posa el motllo al forn calent a 190º durant 35-40 minuts, segons forn.
- Punxa el centre del pastís amb un escuradents per saber si ja està cuit. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn. Si surt eixut, ja pots apagar el forn.
- Deixa'l refredar una mica abans de desemmotllar, després el deixes refredar del tot damunt d'una reixeta i nyam!
Trucs:
- El sucre morè fa que la molla del pastís sigui més fosca. Si no en tens, fes-ho amb sucre blanc. Et quedarà la molla més clara, però el gust és el mateix.
- Si no confies en el teu motllo, o no és de silicona, abans de posar-hi la massa, unta'l per dins amb una mica d'oli o de mantega i escampa-hi un pessic petit de farina per tot arreu.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada